Jan Strouhal: Jsou zájmy občanů opravdu zastupovány zvolenými zástupci?

31.10.2014 15:55

Dne 29. října 2014 jsme navštívili Poslaneckou Sněmovnu Parlamentu ČR ve věci petice občanů obcí Vlachovice a Vrbětice, ve které požadujeme konkrétnější informování nás občanů nejvíce dotčených a ohrožených obcí sérií výbuchů v muničním skladu v katastru naší obce.

Jan Strouhal: Jsou zájmy občanů opravdu zastupovány zvolenými zástupci?
Foto: Policie ČR
Popisek: Výbuch skladu munice ve Vrběticích na Valašskokloboucku zaměstnává pyrotechniky, policii i armádu.

Byli jsme však naprosto šokováni a konsternováni tím, když jsme přímo z galerie jednacího sálu Poslanecké Sněmovny viděli hlasování a jeho výsledek, které navrhli a požadovali poslanci hnutí Úsvit. Jednalo se o zařazení projednání bodu o situaci a následného řešení stavu po výbuších v muničním skladu ve Vlachovicích, a zodpovězení našich otázek, které nás v tuto chvíli opravdu nenechávají klidnými.

Zařazení tohoto bodu do programu projednávaných bodů jste zamítli právě vy, poslanci z hnutí ANO a z ČSSD, a to i poslanci ze Zlínského kraje. A to i přesto, že sám ministr obrany souhlasil s projednáním této věci na pokračující schůzi Sněmovny v pátek 31.října. Čí zájmy jste hájili, když jste v tomto hlasování hlasovali proti ?

Zájmy nás občanů, které máte zastupovat, to určitě nebyly! Obrovským zklamáním pak pro nás bylo především to, jakou ignoraci až aroganci předvedli (mimo dvou výjimek) poslanci hnutí ANO. Jednota, s jakou vaše hnutí ANO 2011 hlásající novou formu politiky spolu s ČSSD, pošlapalo pragmatické zájmy nás občanů Vlachovic o naši bezpečnost, bylo pro nás neuvěřitelné a doslova šokující. Měli jsme rozhodně jiné představy o tom, jak ve Sněmovně Parlamentu hájíte zájmy nás občanů a voličů!

Vyzýváme vás, abyste se oprostili od jiných zájmů, které jste v ten okamžik zastupovali, a zasadili se také o důsledné projednání příčin a řešení následné situace v naší obci po výbuších v areálu bývalého muničního skladu.

Jan Strouhal, Vlachovice
Rostislav Kašša, Vlachovice – Vrbětice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …