Jan Urbach: Blair se vrátí v lednu?

22.11.2016 16:53

Britský list "Sunday Times" píše o návratu bývalého premiéra a lídra Labour party Tony Blaira do politiky. Podle listu chce mít vliv na průběh jednání o vystoupení Velké Británie z Evropské unie.

Jan Urbach: Blair se vrátí v lednu?
Foto: tonyblairoffice.org/
Popisek: Tony Blair

Údajně se připravuje založení institutu s Blairovo jménem v názvu, který by sídlil ve vládní čtvrti Londýna a jeho prostřednictvím by Blair vystupoval na veřejnosti. Do vedení nové organizace byl prý již získán bývalý šéf Skotské strany práce Jim Murphy, který by měl za úkol spojit různé organizace s novými politickými plány.

Blair se v posledních týdnech - podle Sunday Times – setkal s řadou ministrů a vysokých státních úředníků, aby získal co nejvíce informací o Brexitu. Informátor listu prohlásil, že podle Blaira je premiérka Theresa May neimponující, lídr Labour party Jeremy Corbyn je zahleděný do své ideologie, konzervativní strana nezvládá Brexit. Bývalý premiér si prý myslí, že na britské scéně se objevil prostor, který by mohl vyplnit.

Nová organizace by měla být představena v lednu 2017. Otázkou jistě je, zda Tony Blair, který Velké Británii lhal v souvislosti s krizí v Iráku, může získat pro své dnešní názory širší podporu.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …