Jan Urbach: Cameron by použil jaderné zbraně

05.10.2015 8:35

Za některých okolností by bylo použití jaderných zbraní oprávněné, prohlásil britský premiér David Cameron ve svém projevu na konferenci strany konzervativců v Manchesteru.

Jan Urbach: Cameron by použil jaderné zbraně
Foto: archiv
Popisek: Britský premiér David Cameron

Lídr konzervativců naopak podrobil kritice lídra labouristů Jeremyho Corbyna, který už dříve prohlásil, že by nenařídil, aby byly použity jaderné zbraně, dokonce ani v tom případě, že by Velké Británii hrozil jaderný útok.

„Podkopává to naši národní bezpečnost", prohlásil Cameron. „Musíte přiznat, že existují okolnosti, kdy by bylo jejich (jaderných zbraní) použití oprávněné", uvádí premiérova slova televizní kanál Sky News.

Agentura Sputnikupozorňuje, že vláda konzervativců potvrdila úmysl pokračovat v realizaci projektu stavby čtyř nových jaderných ponorek v rámci programu Triden replacement.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.