Jan Urbach: Kwaśniewski varuje Zelenského

19.09.2019 19:26

Bývalý polský prezident Aleksander Kwaśniewski v rozhovoru pro BBC Ukrajina varoval Ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského před politickým pronásledováním jeho předchůdce Petro Porošenka. „V případě uspořádání politického divadla nebude svět mlčet,“ sděluje nové ukrajinské vládě.

Jan Urbach: Kwaśniewski varuje Zelenského
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ukrajina

Kwaśniewski został tak reagoval na dotaz týkající se vyjádření Zelenského, že „bandité  mají sedět ve vězení a ne na Maledivách“, což je zřejmá narážka na Porošenka.  „Porošenko byl partnerem, váženým partnerem mnoha evropských lídrů, oni nebudou je sedět a dívat se. Jestliže bude soud, jestliže budou důkazy, to je jiná otázka, ale jestliže to bude mít politickou motivaci, budou o tom všichni ti lidé hlasitě mluvit,“ dodává k tomu.  Kwaśniewski je předsedou dozorčí rady sdružení YES, které založil ukrajinský oligarcha Viktor Pinčuk. Známé je také jeho působení v kyperské firmě  Burisma Holdings, která se zabývala možnostmi těžby  břidličnatého plynu na Ukrajině, přičemž v ní spolupracoval se  synem  viceprezidenta USA Joe Bidena.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…