Jan Urbach: Maďarsko zruší tranzitní zóny

22.05.2020 10:21

Maďarský ministr a šéf kanceláře vlády Gergely Gulyás včera na tiskové konferenci oznámil, že vláda rozhodla o uzavření tranzitních zón na maďarsko-srbské hranici.

Jan Urbach: Maďarsko zruší tranzitní zóny
Foto: Peter Števkov
Popisek: Pochod imigrantů

Maďarsko tak učiní v souladu s rozhodnutím Soudního dvora Evropské unie, který považuje tranzitní zóny za zadržování bez zákonného důvodu a migranti mají být odtamtud puštěni.

G. Gulyás toto rozhodnutí nazval politováníhodným a riskantním, nicméně Maďarsko je donuceno se mu podřídit, řekl. Maďarské bezpečnostní orgány v noci převezly asi 270 migrantů z tranzitních center do azylových středisek.

Ke zprávě připojme, že začátku týdne agentura MTI informovala o prohlášení bezpečnostního poradce premiéra Viktora Orbána György Bakondiho, že rozhodnutí soudu je nepřijatelné a vláda ho odmítá přijmout. Nyní podle vyjádření ministra Gulyáse budou moci migranti podávat své žádosti o azyl pouze na zastupitelských úřadech Maďarska v jiných zemích.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…