Jan Urbach: Nabídněme návrat do vlasti Čechům z Ukrajiny

15.09.2018 21:19

Česko se po státním převratu na Ukrajině v roce 2014 velmi nehezky zachovalo k etnickým Čechům, kteří projevovali vůli vrátit se do své domoviny. Návrhy na širší repatriaci byly fakticky odmítnuty. Zřejmě někdo nechtěl takovým krokem přiznat, že situace na Ukrajině děsivá.

Jan Urbach: Nabídněme návrat do vlasti Čechům z Ukrajiny
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

To by vrhalo špatné světlo na převratovou moc. Tehdejší český ministr zahraničních věcí Zaorálek, řečený oranžový Schwarzenberg, však raději táhl basu s těmi, kteří do převratu v Kyjevě příliš investovali. Co mu bylo do Čechů, kteří se na Ukrajině báli o život.

Jedním z mála, kteří si dovolili hovořit o Ukrajině  pravdu, byl bývalý eurokomisař, německý sociální demokrat Günter Verheugen. Poukázal tehdy na fakt, že „poprvé v tomto století skuteční fašisté z masa a kostí sedí ve vládě“. Bruselské pseudoelity však ke všem varováním byly slepé a hluché. K neonacistům ze strany Svoboda, rozpínajícímu se adorování příslušníků ukrajinské dobrovolnické divize SS Halič nebo tzv. Ukrajinské povstalecké armády. Hrdiny „proevropské“ Ukrajiny jsou dnes Stepan Bandera nebo Roman Šuchevyč.

A nejsou to vůbec nějaké excesy ojedinělých extrémistů. Vždyť předseda ukrajinského parlamentu Andrej Parubij má Adolfa Hitlera za „největšího“ demokrata. Poslanec apeloval na všechna velvyslanectví evropských zemí, aby ocenily ukrajinskou vládu a Parubije a přerušili s nimi veškeré styky. Neznám reakci, ale iluze si vzhledem k dosavadní politice Bruselu nedělám. Kam může směrovat země, kde parlamentní lídr se chce učit u Hitlera? „Sláva Ukrajině, hrdinům sláva!“ se nyní stalo oficiálním pozdravem v ukrajinské armádě. Jde o pozdrav, který dokonale zprofanovali s nacisty kolaborující příslušníci banderovců.

Mezi oběťmi ukrajinských nacionalistů a přímých kolaborantů s dnes opět v Kyjevě opěvovaným Hitlerem byli také Češi. Měli bychom se vrátit o několik let nazpátek a nabídnout etnickým Čechům na Ukrajině a jejich potomkům návrat do České republiky, země jejich předků.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…