Jan Urbach: OSN šíří ruskou propagandu

19.01.2017 11:19

„V současném složitém světě jsou velmi důležité různé názory, různá mínění a různé zdroje. Budete určitě přispívat k lepšímu pochopení tohoto složitého světa", řekla náměstkyně generálního tajemníka OSN pro veřejnou informaci Cristina Gallachová v souvislosti se zahájením vysílání zpravodajské televize RT v oficiálním okruhu vnitřní informační sítě OSN.

Jan Urbach: OSN šíří ruskou propagandu
Foto: OSN
Popisek: OSN

Stálý zástupce Ruska při OSN Vitalij Čurkin prohlásil, že RT sledují všichni. „Sledují ji diplomaté, velvyslanci, ministři zahraničí, hlavy států a šéfové vlád, a nejen sledují, ale i posuzují a činí o tom veřejná prohlášení. Ve své kritice vypadají někdy jako lidé, kteří dělají RT reklamu, díky tomu je ve světě tak dobře známá.

Teď to mohou dělat, aniž by museli budovu OSN opustit." Připomeňme v té souvislosti, že zejména v poslední době je stanice RT (dříve Russia Today) společně s agenturou Sputnik uváděna jako nástroj hybridní války a ruské propagandy. Ceremoniál výměny dohod se konal v bývalé zasedací síni Rady bezpečnosti OSN, a po něm byl promítán dokumentární film RT Děti války o rehabilitaci nezletilých vojáků, kteří byli zverbováni znepřátelenými skupinami ve Středoafrické republice. V prosinci 2016 dostal tento snímek stříbrnou cenu v oblasti televize a webu Omni Awards.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…