Jan Urbach: Upadající Macron zastrašuje odpůrce

17.10.2018 21:35

Francouzské úřady dnes zahájily operaci proti levicovému politikovi a bývalému prezidentskému kandidátovi Jean-Luc Mélenchonovi. V ranních hodinách byla provedena série prohlídek v jeho bytě a sídle stran Nepodrobená Francie a Levicová strana. Francouzský list „Le Monde“ na svém portálu uved, že prohlídky se dnes ráno konaly na 15 místech.

Jan Urbach: Upadající Macron zastrašuje odpůrce
Foto: repro Youtube
Popisek: Emmanuel Macron se svou manželkou Brigitte

Pařížská prokuratura údajně vede dvě předběžná vyšetřování. Jedno se týká nesrovnalostí se zaměstnáváním asistentů v období, kdy Mélanchon byl poslancem Evropského parlamentu, a druhé zkoumá financování jeho prezidentské kampaně před volbami z roku 2017. Mélenchon policejní zásah u sebe doma natáčel a video živě vysílal na facebookovém profilu.

"U všech se konají prohlídky. U generálního tajemníka poslaneckého klubu, u mých bývalých asistentů, k nimž policie vtrhla také v sedm hodin ráno. Berou jim telefony, berou jim počítače. V sídle Levicové strany, jíž jsem členem, v sídle hnutí Nepodrobená Francie," popisoval Mélanchon. "Takový je začátek nového ministra vnitra (Christophea Castanera) a ministryně spravedlnosti (Nicole Belloubetové). Vidíte, co dělají po celé zemi, aby šířili strach," pokračoval. "Žádám vás, abyste neměli strach a protestovali, protože tohle není spravedlnost, tohle není policie," dodal.

Pikantní je, že financování prezidentské kampaně Mélenchona bylo v únoru schváleno Národní komisí pro financování kampaní, nesrovnalosti byly naopak zjištěny ve financování kampaně Emmanuela Macrona, jehož popularita se od zvolení prezidentem hluboce propadla a dostává se na úroveň nejhorších výsledků předchůdce Françoise Hollanda.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…