Jan Ziegler: Američané přestanou podporovat Palestince v Gaze

28.08.2018 21:35

Je to výborný počin amerického prezidenta Donalda Trumpa, který přesvědčil svoji vládu, aby přestala posílat Palestincům v Gaze, kde vládnou radikální islámští teroristé z Hamásu, 200 milionů dolarů ročně.

Jan Ziegler: Američané přestanou podporovat Palestince v Gaze
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

To v přepočtu činí zhruba 4,4 miliardy korun. Současné americké vedení tak po přesunu ambasády USA z Tel Avivu do Jeruzaléma dalo opět najevo, že je opravdovým přítelem Izraele. Tyto peníze, které de facto končily u těžce zkorumpovaných teroristů z Hamásu, budou využity lépe a užitečněji.

Hamás je proslulý opakovanými teroristickými útoky z Gazy proti území Židovského státu. Časté je ostřelování izraelských osad raketami, při kterých se musí jejich obyvatelé ukrývat v krytech. Palestinští radikálové také vypouštějí nad Izrael tzv. ohnivé draky, které ničí úrodu židovských zemědělců. Americká pomoc také v mnoha případech nekončila u potřebných, kterým byla určena, ale na kontech silně úplatných předáků Hamásu.

Proto je dobře, že Američané tuto de facto podporu zločinců zastavili. A byl bych moc rád, kdyby je následovala i Evropská unie. Jenomže se obávám, že s komunistkou Federicou Mogherini zodpovědnou za unijní zahraniční politiku to kvůli jejím nekritickým propalestinským postojům nebude možné. Doufám, že brzy na svém postu skončí, protože její podpora palestinských teroristů je skandální.

Přehodnotit svůj vztah k Izraeli by mělo i Rusko. Prezident Vladimír Putin sice oceňuje Židovský stát coby spojence proti terorismu, jenomže slova jsou jaksi v rozporu se skutky. Rusko v OSN hlasuje pro každou protiizraelskou rezoluci a podílí se přímo i nepřímo na vyzbrojování islamistických teroristických organizací jako jsou Hamás a Hizballáh, které při zákeřných útocích na území Izraele vraždí nevinné ženy a děti.

Palestinským radikálům je třeba dát důrazně najevo, že pokud neskončí s teroristickými útoky proti Izraeli, nemohou čekat žádnou pomoc. 

(zdroj ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.