Jan Ziegler: Češi se důrazně ozvali proti sprosté ruské pomluvě

22.03.2018 7:37

A to je moc dobře. My si nesmíme nechat líbit hrubé urážky a lži bez jakýchkoliv důkazů. Tedy, že jedovatý plyn novičok mohl být podle Rusů vyroben v České republice. Akorát pseudovlastenci mlčí.

Jan Ziegler: Češi se důrazně ozvali proti sprosté ruské pomluvě
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Touto nebezpečnou látkou byl v Anglii otráven ruský dvojitý agent Sergej Skripal a jeho dcera Julija. Z teroristického útoku obvinila britská vláda Rusko. Ovšem Kreml převedl jeho typickou reakce, tedy mlžit, odvádět pozornost jinam a vymýšlet další vzájemně odporující si verze. Což se de facto rovná přiznání viny. A tak prý tento smrtící jed mohl pocházet i z České republiky. Státní úřad pro jadernou bezpečnost už na svém webu uvedl, že novičok se u nás nevyvíjí a nevyrábí. Už dříve však někteří ruští vědci uvedli, že tento plyn pochází z jejich země.

(prohlášení senátorů ZDE)

Je moc dobře, že se proti tomuto nesmyslu ozvalo české ministerstvo zahraničních věcí, které správně zdůraznilo, že ruské výroky, jsou lživé, urážlivé a nepodložené. Ministr Stropnický si předvolal ruského velvyslance k vysvětlení, ovšem nic převratného ovšem jejich schůzka nepřinesla. Líbí se mně i rozhodná reakce českých senátorů včetně předsedy horní parlamentní komory Milana Štěcha, kteří odsoudili ruskou provokaci a vyzvali vládu, aby ke kauze zaujala jasné a rozhodné stanovisko.

Už vůbec nepřekvapuje, že tuto ruskou urážku České republiky nechali bez povšimnutí Tomio Okamura a jeho poskoci z SPD, kteří o sobě tvrdí, že jsou vlastenci. Nicméně nyní potvrdili, že jsou to jenom poskoci Moskvy a jejich činnost se dá označit jako vlastizrádná a kolaborantská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

15:49 Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

Podle zveřejněných dat Eurostatu se česká harmonizovaná inflace dostala nad úroveň 3 % a je aktuálně…