Jan Ziegler: Demonstrace v Chemnitzu aneb dvojí metr pokrytců

04.09.2018 16:40

Upřímně řečeno, dokáži pochopit lidi, kteří v Saské Kamenici protestují proti vraždě svého krajana. Jenomže ti samí, co brání tamní demonstranty, tak upírají právo nesouhlasu vůči Zemanovi, Okamurovi atd.

Jan Ziegler: Demonstrace v Chemnitzu aneb dvojí metr pokrytců
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Přečetl jsem si v sobotní MF DNES zajímavou reportáž z Chemnitzu, kde se lidé bouří proti situaci ve městě, kterou považují za nebezpečnou. Tvrdí, že si jich německá vláda nevšímá a nevěnuje se dostatečně jejich problémům s migranty. Tomu rozumím, a na demonstrace mají samozřejmě právo. S nimi je důležité a nutné diskutovat. To, že jejich nespokojenosti zneužili neonacisté, je jiná věc. Každému, kdo na veřejnosti hajluje, bych urážel pracky.

Vadí mně však dvojí metr. Demonstrace proti vládě německé kancléřky Angely Merkelové jsou samozřejmě cool a ona by si měla dávat pozor na hlas lidu. Když však u nás lidé demonstrují proti premiéru Andreji Babišovi nebo proti prezidentu Miloši Zemanovi, tak je to podle těch samých jedinců zločin, příprava českého Majdanu, pokus o státní převrat apod. Takže se jedná o jasný dvojí metr. Protesty proti vládě Merkelové jsou dovolené, protesty proti vládě Andreje Babiše by měla rozhánět policie, jak jsem se také dozvěděl na webu. I oponenti současné české vládní moci mají k nespokojenosti svoje důvody. Na Zemanovi jim právem vadí hodně věcí. Nehájí české národní zájmy, v roli premiéra prokazatelně toleroval mafiánské praktiky, má velký díl viny na problémech klinetů H – Systému atd. Mají zkrátkka důvody se proti němu bouřit.

Každá vláda, která čelí protestům nespokojeného obyvatelstva, by se měla především zamýšlet nad tím, proč jsou lidé nespokojeni, co dělá špatně a v čem by se měla zlepšit. V demokracii má každý člověk právo se pokojně shromažďovat, což v České republice zajišťuje Listina základních a svobod, která je součástí ústavního pořádku. Jakékoliv pokusy o omezování tohoto práva jsou protizákonné a neústavní.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…