Jan Ziegler: Gratuluji Špotákové ke zlatu, Rusko stále dohání dopingová aféra

15.09.2018 9:37

Podvádět se nemá a pravda stejně vyjde najevo. O tom se přesvědčila oštěpařka Barbora Špotáková, která dodatečně zvítězila na mistrovství světa v Tegu. Rusy stále dohání státem podporovaný doping.

Jan Ziegler: Gratuluji Špotákové ke zlatu, Rusko stále dohání dopingová aféra
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Boží mlýny melou pomalu, ale jistě, praví lidové přísloví. A tak dohnaly i ruskou oštěpařku Marii Abakumovovou s až neskutečnými svaly, která bez žádné zvláštní techniky házela přes sedmdesát metrů. Už tehdy to bylo podezřelé, ale důkazy chyběly. Nyní však vyšlo najevo, že Ruska dopovala a tak zlatá medaile právem připadla naší Báře Špotákové, které tímto dodatečně gratuluji. Hodnotu jejího vítězství nesnižuje ani fakt, že jí bylo přiznáno dodatečně. Podvody se nesmí vyplácet.

Dopingový skandál provází Rusy i jinde, Mezinárodní biatlonová unie (IBU) uvedla, že dopovali další čtyři ruští závodníci. Tvrzení Ruska, že tři z nich už nejsou aktivními sportovci a ten čtvrtý už není v ruské reprezentaci, na celé záležitosti nic nemění.

Je proto dobře, že IBU na svém nedávném Kongresu v chorvatském Poreči většinou hlasů členských zemí nepřijala Rusko zpět za plnoprávného člena, když proti hlasovala i Česká republika. Já jsem rád, že stojíme na straně boje proti špinavostem. Toto rozhodnutí mimo jiné znamená, že Rusko nebude moci pořádat mezinárodní akce.

Velikým úspěchem českého biatlonu je fakt, že jeho předseda Jiří Hamza byl delegáty porečského kongresu zvolen prvním místopředsedou IBU. Nové vedení mezinárodní biatlonové federace je reakcí na špinavé praktiky toho starého, které podle všeho vědělo o dopingové aféře ruských sportovců a pomáhalo ji za úplatky krýt. Rusové například bývalému šéfovi IBU Norovi Andersi Bessebergovi dodávali na hotelech prostitutky. Je tedy dobře, že poměry v biatlonu se nyní změnily k lepšímu. A rovněž Jiří Hamza je zárukou férových praktik v tomto sportu.

Rusku je však třeba dávat trvale najevo, že státem podporovaný doping je absolutně nepřijatelný.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=679090

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.