Jan Ziegler: Karel Slezák zemřel, byl to člověk

09.02.2018 10:17

Respektujme prosím bolest pozůstalých a zanechme trapných komentářů. Můžeme si o jeho předchozích skutcích myslet, co chceme, ale cesta do míst odkud není návratu, všechno mění.

Jan Ziegler: Karel Slezák zemřel, byl to člověk
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

K mým oblíbeným filmům patří i polská Potopa. Tam je scéna, kdy vojsko vnikne do hradu nepřítele, když však zjistí, že hradní pán zemřel, tak mu vzdají čest. Krásné rytířské gesto.

I pan novinář Slezák byl člověk, měl rodinu, která teď trpí. Na místě proto nejsou posměšky, odsudky a tak dále. To se prostě nedělá. Ve facebookové skupině Lumpenkavárna, která je protizemanovsky zaměřená, se objevil příspěvek, který její členy vyzývá k pietě a ohleduplnosti vůči zesnulému Karlu Slezákovi a jeho příbuzným. A to je dobře.

Na druhé straně je mně odporné zneužívání lidského úmrtí. I podle svědectví jemu blízkých lidí měl dotyčný slabé srdce a to se mu zřejmě stalo osudným. Srdeční onemocnění jsou závažná a umírají na ně i mladší lidé. Proto řeči o tom, že ho někdo uštval, jsou nepravdivé a jak se říká, zbytečně přilévají olej do ohně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…