Jan Ziegler: Komunista Nadberežný hlásá nesmysly o silnici R3

10.10.2014 15:48

Jednička na českobudějovické kandidátce do městského zastupitelstva Komunistické strany Čech a Moravy Ivan Nadberežný tvrdí, že jihočeské krajské zastupitelstvo schválilo rychlostní silnici R 3 v úseku České Budějovice – státní hranice s Rakouskem jako dvoupruhovou. Nechápu, proč to říká, když tato slova jsou totální hloupostí?

Jan Ziegler: Komunista Nadberežný hlásá nesmysly o silnici R3
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Možná jsou jeho výroky určené poněkud prostoduchým voličům KSČM, kteří věří všemu. Každý, kdo se jen trochu zajímá o dopravní problematiku, ví, že dálnice, rychlostní silnice a silnice I. třídy jsou majetkem státu, který také rozhoduje o stavbách těchto komunikací. Kraje mají na starosti silnice II. a III. třídy.

Taková je tedy pravda. Čili je nesmyslné, aby jihočeské krajské zastupitelstvo rozhodovalo o rychlostní silnici R 3. Kraje jenom schvalují územní plány vyšších územních celků, než jsou města a obce.

Přesto jsem se dotázal na ministerstvu dopravy, jak to tedy je. Odpověď tiskového mluvčího Martina Nováka je jasná: „Rychlostní silnice R 3 mezi Českými Budějovicemi a rakouskou hranicí bude postavena jako čtyřpruhová o šířce 25,5 metrů se středním dělícím zeleným pásem. U jednoho úseku jsme těsně před vydáním stavebního povolení. Hotová by měla být do konce roku 2021 “ 

Tak nevím, proč si soudruh Nadberežný takto hloupě vymýšlí. Pochybuji, že v tom článku v Budějcké drbně byla chyba, protože se jednalo o předvolební inzerci dodanou samými komunisty, do které redakce nezasahují.

Takoví lidé, jako je soudruh Nadberežný, kteří evidentně lžou, nemají v obecních a městských zastupitelstvech co pohledávat. Nehledě k tomu, že za problémy s dálnicemi u nás mohou hlavně komunisté, kteří na počátku padesátých let zastavili stavbu trasy, rozestavěné ještě za II. republiky v roce 1939, Praha – Brno. Když ji pak v roce 1967 obnovili, měli jsme za západní Evropou velké zpoždění. Výsledkem mimo jiné bylo, že zatímco v tehdejším socialistickém Československu v roce 1971 otevřeli první jednadvacetikilometrový dálniční úsek Prahou a Mirošovicemi, ve Franci ve stejném roce dokončili dálnici mezi Paříží a Marseille.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…