Jan Ziegler: Komunisté byli masovými vrahy, ale Putin s nimi sympatizuje

29.01.2016 19:45

Je to rána pro ty, kteří tvrdí, že současné Rusko už není Sovětský svaz. To však není pravdou, protože jeho vládci se líbí komunistické myšlenky a stále má doma schovanou stranickou legitimaci.

Jan Ziegler: Komunisté byli masovými vrahy, ale Putin s nimi sympatizuje
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Inu kágébák zůstane kágebákem i kdyby trakaře z nebe padaly. Ruský prezident Vladimír Putin byl důstojníkem sovětské tajné komunistické policie, která má na svědomí životy milionů lidí. Jen pro připomínku, členové předchůdkyně KGB Čeky třeba na začátku dvacátých let vraždili v Archangelsku děti ve věku 12 – 16 let. Také se stále hlásí ke komunistickým a socialistickým myšlenkám a sovětský kodex budovatele komunismu mu prý připomíná Bibli.

Putin také zkritizoval Lenina za to, že rozvrátil Rusko. S tím by se dalo i souhlasit. Já také tvrdím, že soudruh Uljanov bolševickou revolucí přivedl Rusko ke zkáze, ze které se dosud nevzpamatovalo. Jenomže Putin to vidí jinak, Lenin prý svými chybami umožnil státům legální odchod ze Sovětského svazu. Takže se nám soudruh prezident vybarvil. Je to tedy stoupenec ruské nadvlády nad národy, které s ní nechtějí mít nic společného. Putin je typický ruský pokrytec, který hlásá právo národů na sebeurčení všude ve světě, ale u sebe doma jim ho upírá. Takovým typickým příkladem za sovětské éry bylo Pobaltí.

On opět dokázal, že je třeba se před jeho agresivitou mít na pozoru, protože de facto zpochybnil právo národů na sebeurčení a nezávislost zemí, které se odtrhly od Ruska. On by je chtěl připojit zpátky k Rusku i za cenu teroru a násilí. Tak jak se to stalo v Podněstří, Abcházií, Jižní Osetii, Krymu a východní Ukrajině. Nicméně jakmile dalo NATO najevo, že bude bránit Litvu, Lotyšsko a Estonsko proti případné ruské agresi, tak se poněkud zklidnil.

A ta jeho sympatie ke komunistickým myšlenkám. Všichni dobře víme, jaké byly jejich plody. Masivní komunistické zločiny spočívající v desítkách milionů mrtvých, gulazích a brutálnímu teroru vůči skupinám obyvatelstva. Tak například komunistické bojůvky použily ve středním Rusku při potlačování rolnických povstání na začátku dvacátých let minulého století otravný plyn proti lidem ukrývajících se v lesích před bolševickým terorem. Umíraly přitom i ženy a děti. Ale Putin s komunismem sympatizuje.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …