Jan Ziegler: Komunisté podpořili radikální islamisty

19.04.2018 18:11

Je to podlé vůči Izraeli, který v těchto dnech slaví sedmdesáté narozeniny. Čeští poslanci nezamítli návrh zákona, který ruší zákaz dodávek komponentů pro jadernou elektrárnu v íránském Búšehru.

Jan Ziegler: Komunisté podpořili radikální islamisty
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Ano, Irán ovládají fanatičtí muslimové, kteří odsuzují k trestu smrti občany jiných zemí kvůli údajnému hanobení proroka Mohameda, prosazují právo šária, nutí ženy chodit zahalené atd. A kromě toho, trvale vyhrožují Izraeli zničením. Je také vážné podezření, že Irán vyvíjí atomovou bombu a z výše uvedených důvodů není rozumné mu v tom pomáhat.

KSČM však přesto v Poslanecké sněmovně razí zrušení zákona, který dosud dodávky pro iránský jaderný program zakazuje. Bohužel, naši poslanci tento nesmysl neposlali k ledu. Nejvíc se v této neblahé snaze angažuje předseda komunistů Vojtěch Filip, který podle některých zdrojů působil za socialistického režimu jako agent státní bezpečnosti s krycím jménem Falmer. I když se lze právem domnívat, že za jeho snahou jsou i hmotné důvody, tedy nekorektně řečeno peníze.

Komunisté se ohání údajnou svobodou obchodu, ale to budu věřit spíše tygrovi, že se stal vegetariánem. Já sám jsem stoupencem volného pohybu lidí, zboží a kapitálu, který naší proexportně zaměřené zemi ekonomicky prospívá. V tomhle případě se však přikláním k americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi, který zrušení protiíránských sankcí kritizoval jako předčasné. Také se domnívám, že Trumpův předchůdce Barack Obama udělal velkou chybu, když dal Iránu bianco šek a nic za to nezískal.

Naše země výrazně ekonomicky roste a Irán k tomu vůbec nepotřebuje. Není a nebude to pro nás významný obchodní partner. Tato země navíc vyhrožuje Židovskému státu zničením včetně útoku jaderných zbraní, což je v mezinárodních vztazích nepřijatelné. Komunisté dali zelenou muslimským radikálům, kteří jsou hrozbou pro ostatní. Dokud tedy Irán nezmění své agresivní chování a nepřestane být hrozbou pro své okolí, není důvod k jakékoliv vstřícnosti vůči němu. Proto pokud nás Izrael žádá, abychom Iránu komponenty pro jaderné elektrárny nedodávali, protože se jimi cítí ohrožen, měli bychom mu vyhovět.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…