Jan Ziegler: Komunisté v čele krajů - tragikomické nevzdělané nuly

15.12.2012 7:29

Je tragikomické, když vedení KSČM vyčítá jiným personální vyprahlost, jestliže tato zločinecká strana prosadila do krajských rad naprosto nevzdělané a nekompetentní lidi. Asi nejvíc perlí bývalý politruk pohraniční stráže Václav Sloup, který v Karlových Varech dostal na starosti školství a nápadně připomíná majora Terazkyho z Černých baronů.

Jan Ziegler: Komunisté v čele krajů - tragikomické nevzdělané nuly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Semelová z KSČM na Olšanských hřbitovech

Komunisté se vždy chlubili jaké mají k dispozici skvělé osobnosti pro zastávání zodpovědných funkcí ve veřejné správě. Po krajských volbách to dokázali.

Například ve Středočeském kraji je nyní radní pro zdravotnictví soudružka Jiřina Fialová, která coby bývalá skladnice a kotelnice má jistě vynikající předpoklady pro svůj post. Být Středočech, tak půjdu raději v marodit do některé z pražských nemocnic. Jí zdatně v radě sekunduje její kolega soudruh Zdeněk Štefek, který dostal na starosti kulturu. Sám se v časopise Týden přiznal, že má také skvělou průpravu – opakovaně hrál v ochotnickém divadlu ve hře Sněhurka se sedm trpaslíků jednoho z trpaslíků. Potěš pánbůh!

V Plzni je zase náměstkyní hejtmana pro investice soudružka Zdeňka Lišková, která se sice chlubí titulem JUDr. Ovšem získala jej v sedmdesátých letech na škole mimořádně nízké úrovně - normalizací zdecimované právnické fakultě Univerzity Karlovy. Takže je na tom ještě hůř než absolventi práv z jejího současného působiště. Její vystupovaní v nedávném televizním pořadu paní Jílkové utvrdilo normální lidi, že jaksi nerozumí ničemu. Už nevím, co přesně říkala, ale její vystoupení bylo na úrovni hokynářky s třemi třídy obecné školy.

A to nejlepší nakonec. Soudruh Václav Sloup kdysi sloužil jako politruk a provianťák u pohraniční stráže a nyní dostal v Karlovarském kraji na starosti školství. Čo bolo, to bolo, terazky som přes školství, chce se parafrázovat s proslulým majorem Terazkym ze Švandrlíkových Černých baronů.

Soudruh Sloup opravdu školství rozumí a tak by rušil víceletá gymnázia i když není schopen říct na základě čeho, jak k tomu vlastně došel. Mezi jeho perly ale patří výrok, že by děti neměly psát práce o padesátých letech, protože je nezažily. Aha, v tom případě bychom mohli zrušit rovnou výuku dějepisu, protože mám dojem, že takové husitské války nezažil asi nikdo z nás. Takže bychom o nich neměli psát a učit se o této problematice, to je jistě také zbytečné.

Inu, s takovými tragikomickými kreaturami bude ještě „veselo“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …