Jan Ziegler: Komunistický estébácký udavač Koller musí skončit

04.08.2014 20:09

Vojenský expert Martin Koller, kterého je nyní všude plno, rádoby zasvěceně mluví k situaci na Ukrajině. Jak však zjistil zpravodajský server echo24.cz jeho minulost je více temná a od roku 1979 byl agentem vojenské kontrarozvědky, což byla součást obávané a zločinné Státní bezpečnosti a prokazatelně udával jiné důstojníky a vojáky.

Jan Ziegler: Komunistický estébácký udavač Koller musí skončit
Foto: ČT
Popisek: Martin Koller

Existují důkazy, podle kterých napsal vlastnoručně minimálně 150 udání na své kolegy v uniformě.  Jedno z nich, kterou popisuje echo24.cz, vypadalo takto.
„Například poručík Valko si dělal legraci ze změny vysílání televize: Vykládal vtip, že na prvním programu je tryzna za Brežněva, a když člověk přepne na druhý program, mává tam esenbák obuchem a ptá se: Vy nemáte první program?“ To je z listopadu 1982, kdy zemřel šéf sovětského politbyra komunistické strany Leonid Brežněv a on nezapomněl upozornit na vtipkování důstojníků.

Tady ovšem končí legrace. V době Brežněvovy smrti u nás ještě panovala relativně tuhá normalizace a toto hlášení mohlo zničit poručíku Valkovi život. Není známo, jak dotyčný skončil, ale mám obavy, že dobře určitě ne. Proto by bylo dobré zjistit, jak oběti práskání soudruha Kollera dopadly.

Ono totiž za taková z dnešního pohledu nevinná vtipkování, se chodilo do vězení pro vrahy a nejtěžší zločince. Já vím o několika případech. Špatně dopadl třeba bývalý člen country skupiny Taxmeni, hodný kluk, kterému říkali Bolestín. Toho komunistický režim nechal zavřít na půl roku na Bory mezi vrahy za vtip o Brežněvovi, který řekl někde v hospodě. Ti ho tam brutálně šikanovali, a on se z toho psychicky nevzpamatoval dodnes.

Další mladý kluk pro změnu ze Zlína dostal ještě v osmdesátých letech rok basy, kterou si odseděl v obávaných Minkovicích, za to, že v Rudém Právu poněkud upravil fotografii soudruha Husáka.

Takže v té době to byla hodně nebezpečné, když člověk narazil na nějakého takového aktivního soudruha práskače. Ano, estébácký udavač Martin Koller ničil lidské životy. V poválečném Německu nebylo myslitelné, aby aktivní nacista chodil do televize hodnotit války ve světě. A pro komunistické konfidenty by mělo platit to samé. V Bibli se píše oko za oko, zub za zub a měli bychom to aplikovat i v tomto případě. Kdo likvidoval druhé, ať je sám zlikvidován.    

http://echo24.cz/a/wtUvk/kdo-nam-vysvetluje-situaci-v-rusku-aktivni-udavac-stb#pIaHwVAsRM9sKxXE.01

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…