Jan Ziegler: Komunistický radní Vytiska je pohromou jižních Čech

02.04.2014 21:53

Kdyby se známkovala neschopnost, tak jihočeský krajský radní pro školství Tomeš Vytiska (KSČM) by měl jedničku tři krát podtrženou. Navrhl zřízení nové organizace Krajské školní hospodářství, která má spravovat školní rybářství a polesí, ale vůbec neví, jak bude fungovat, kolikto bude stát a jestli bude vydělávat peníze.

Jan Ziegler: Komunistický radní Vytiska je pohromou jižních Čech
Foto: ksm.cz
Popisek: Tomeš Vytiska

Článek v sobotní jihočeské příloze MF DNES opět dokázal, že soudruh Vytiska je mimo realitu a školství vůbec nerozumí. Není se co divit, vždyť už dříve v rozhovoru pro jihočeské Deníky Bohemia přiznal, že tuto funkci vzal hlavně proto, že na něj zbyla. A podle toho to vypadá. Nedávno přišel s nápadem zřídit Krajské školní hospodářství, které by od krajských středních škol převzalo lesy a rybníky. Nicméně ředitel Střední lesnické školy Bedřicha Schwarzenberga v Písku Jiří Holický uvedl, že model, kdy se škole vezme polesí, se za 150 let historie lesnického školství v českých zemích neosvědčil.

Dokonce i písecký starosta Ondřej Veselý z ČSSD, jehož strana je na krajské úrovni s komunisty v koalici, se do Vytisky tvrdě opřel, že mu to připomíná jednání ve stylu, v hospodě u piva jsme si s kumpány řekli, že to tak bude.

Komunistický radní totiž uvedl, že vůbec nemá žádnou studii, která by tento problém objasnila, ve které by bylo uvedeno, kolik by měla mít nová krajská firma zaměstnanců, kolik bude stát, její zřízení, jestli bude zisková nebo bude muset být dotována z krajských peněz atd.

Čekal bych, že soudruh Vytiska bude schopen na veřejnosti svoji vizi obhájit, řekne třeba, že takový model ušetří kraji peníze, protože nebude potřeba tolik zaměstnanců, zkušenosti z jiných krajů dokazují, že to funguje apod.

Jenomže on prohlásí, že všechno je lepší než dosavadní systém a tři známí mu řekli, že to tak bude dobrý. Proboha, takto se nemůže chovat krajský radní, aby utrácel peníze daňových poplatníků za zřízení nové instituce, aniž by věděl, jak bude fungovat. To je na demisi, protože takto se zodpovědný člověk nechová.

Je to také důkaz toho, že Komunistické straně Čech a Moravy i přes silná chvastounská slova odborníci chybí a představa, že by se soudruh Vytiska stal ministrem školství, je více než děsivá.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…