Jan Ziegler: Lidé budou protestovat proti norským únosům dětí

22.05.2015 17:49

Evropanům dochází trpělivost s praktikami norského úřadu péče o dítě Barnevernet. Proto se rozhodli v sobotu 30. května vyjít v Praze a několika dalších evropských městech do ulic a dát najevo, že s nimi nesouhlasí.

Jan Ziegler: Lidé budou protestovat proti norským únosům dětí
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Je dobře, že europoslanec Tomáš Zdechovský se kauze dětí Evy Michalákové věnuje. Poslední vývoj naznačuje, že Norsku je potřeba dát důrazně najevo, že bezcitné praktiky Barnevernetu jsou nepřijatelné. Ty se vůči paní Michalákové vystupňovaly v poslední době, kdy podle jeho návrhu má být zbavena rodičovských práv a mladší syn dán k adopci. A to kvůli tomu, že si dovolila svoji kauzu medializovat. To je přece něco strašného, to je obyčejná podlá msta!

To, že české dítě je odebráno ze svého prostředí a dáno Norům na vychování, připomíná nejtemnější období našich dějin-nacistickou okupaci. Tehdy také byly děti tzv. poněmčení schopné dávány k převýchově do německých rodin.

Lidé, kteří nesouhlasí se způsoby Barnevernetu, se sejdou v sobotu 30. května v Praze ve 12 hodin před Toskánským palácem na Hradčanském náměstí, který patří ministerstvu zahraničních věcí. Odtud vyjdou protestující k norskému velvyslanectví, které sídlí na Malé Straně v Hellichově 1. Tam by měl průvod dorazit asi ve 13 hodin.    

Do akce se zapojí i sami Norové, kteří už jsou také na svoji sociálku hodně naštvaní. Proto se bude protestovat i v norské metropoli Oslu. Jednotícím symbolem protestu jsou růže za odebrané děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.