Jan Ziegler: Náckové hrozí válkou a sídlí v Kremlu

13.08.2014 19:41

Vladimír Žirinovskij pohrozil Pobaltí a Polsku vymazáním z mapy. Je to předseda ruské parlamentní Liberálně demokratické strany a bývalý místopředseda Státní Dumy. Proto tato jeho šílená slova nelze jen tak přejít mlčením.

Jan Ziegler: Náckové hrozí válkou a sídlí v Kremlu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

 Vzpomínám si, jak tady bylo křiku, když někteří ukrajinští politici řekli daleko mírnější výhružky na adresu teroristů z Doněcka. A tyto daleko horší hrozby nejsou jen dílem chorého mozku, ale Žirinovskij říká nahlas to, co si jiný Vladimír sídlící v Kremlu veřejně netroufá.

Krátce po útoku Německa na Rusko v červnu 1941 vojáci Rudé armády zmasakrovali na Litvě v Rainaiském lese chlapce ze skautského tábora. Těla 76 mladých zavražděných skautů zahrabaných do mělkých hrobů, našli později místní sedláci. Lékařská komise zjistila, že řada těl měla deformované nosy, roztříštěné hlavy a rozdrcené čelisti. Dvě těla měla vyřezané jazyky a čtyři měly uříznuté genitálie, třem z nich někdo vložil penis do úst. Všechna tato zranění byla obětem způsobena ještě před smrtí. Tyto a další ruské komunistické zločiny popisuje spisovatel Jan Beneš ve vynikající knize Zločin genocidy.

Známý je katyňský masakr, při kterém Rusové povraždili více než 20 tisíc zajatých polských důstojníků. Jednotky ruské komunistické NKVD také před ústupem ze Lvova zmasakrovaly stovky polských a ukrajinských politických vězňů v místní věznici.

Pravda, tehdy Rusko tehdy fungovalo pod názvem Sovětský svaz, ale to na věci nic nemění. V něm totiž hráli Rusové hlavní roli a od svých zločinů proti jiným národům se až na čestné výjimky nikdy nedistancovali. Ruský prezident Vladimír Putin veřejně prohlásil, že rozpad Sovětského svazu byl největší geopolitickou chybou 20. století. A bylo by naivní myslet si, že současní Rusové neusilují o opětovné ovládnutí svých bývalých poddaných ve východní Evropě.

Bloger Jaromír Petřík mimochodem lhal, když tvrdil, že před II. světovou válkou obsadil Stalin pouze ta území, které do roku 1918 patřilo carskému Rusku. Nikoliv, ruskými bolševiky okupovaná Halič nikdy předtím v historii carskému Rusku nepatřila.

Kolega Petřík se ovšem svým nekritickým obdivem ke Stalinovi, hlásí rovněž ke zločinům, které spáchal, stejně jako Putin se Žirinovským. Navíc popírá právo národů na sebeurčení.

Rusové stále čekají na příležitost, jak si opět podrobit východní Evropu. Pravda jejich současná slabost jim to nedovoluje, ale to neznamená, že se o to nepokusí a cestu jim má umést jejich pátá kolona ve stylu nacistické Henleinovy Sudetetendeutsche Partei, kterou u nás nyní představují obskurní proruské spolky, například Přátelé Ruska Jiřího Vyvadila.

Žirinovského vyhrožování tedy není náhodné, on hlásá pouze to, co si Putin myslí a o co usiluje, akorát si to zatím netroufá říci tak nahlas.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…