Jan Ziegler: Násilník Kotrba napadl lidi pepřovým sprejem

19.02.2018 20:07

Mohla z toho být tragédie. Samozvaný politický a mediální analytik, jenž se vydává za novináře, zaútočil na bezdomovce, kteří po něm chtěli nějaké drobáky. K jejich napadení přitom neměl žádný důvod.

Jan Ziegler: Násilník Kotrba napadl lidi pepřovým sprejem
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Stalo se to na víkendovém sjezdu sociální demokracie v Hradci Králové. Před kulturním domem Na Střelnici se spolu bavili Štěpán Kotrba a europoslanec Miroslav Poche, když k nim přišli dva bezdomovci a chtěli po nich nějaké drobáky s tím, že jsou voliči ČSSD.

Po krátké chvíli na ně Kotrba vytáhl pepřový sprej a nastříkal jim jej do očí. Poche zůstal v šoku, později však oběma mužům podal kávu a umožnil jim v umývárně vyčistit si oči, což ale moc nepomáhalo, protože si zasažení stěžovali, že špatně vidí. Očití svědkové se shodují, Kotrbu nikdo nenapadl a on na lidi zaútočil bezdůvodně. Já bych jen dodal, že takhle se chovají magoři. Ještě štěstí, že bývalý člen KSČ u sebe neměl pistoli.

Já už zažil mnoho situací, že mě nějací takoví lidé zastavili s tím, že chtějí peníze nebo cigarety. Když jsem v dobrém rozmaru, tak jim většinou vyhovím, ale přiznám se, někdy vev špatné náladě jsem ošklivý a pošlu je někam. Také jim občas řeknu, že když chtějí drobáky, ať jdou pracovat, protože ani já je nemám zadarmo. Mám takové zkušenosti, že v takových případech se stáhnou a dají pokoj. Jsem pevně přesvědčen, že takových 99% údajně „ubohých“ bezdomovců je na ulici dobrovolně, protože si ji zvolili jako životní styl. V životě by mě však nenapadlo někoho kvůli žebrotě napadnout.

Oceňuji, že těmto lidem pan europoslanec Poche pomohl, a sociální demokracie okamžitě sebrala Kotrbovi akreditaci, kterou měl jako externista České rozhlasu, vykázala ho z budovy, a tato veřejnoprávní instituce s ním ukončila spolupráci. Samozvaný novinář už dříve vyhrožoval lidem na sociálních sítích násilím, a působil jako věčný kverulant. Například si stěžoval na to, že Česká televize vysílá katolickou mši. Ta to má ovšem v popisu činnosti.

Kotrbovo extempore nyní vyšetřuje Policie České republiky. Nabízí se trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví. Já ještě jenom dodám jedno jadrné české přísloví. „Na každou svini se vaří voda.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …