Jan Ziegler: Nemocného člověka nechali úředníci v bídě. Za to chtějí definitivu?

02.07.2015 16:34

Důchodce Eduard Krutiš ze Znojma se dočkal. Po zásahu europoslance Tomáše Zdechovského mu tamní Úřad práce zvýšil příspěvek na péči z 800 Kč na 8000 Kč měsíčně. Důvod k nadšení to však není.

Jan Ziegler: Nemocného člověka nechali úředníci v bídě. Za to chtějí definitivu?
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Takže pan Krutiš je z nejhoršího venku. Jenomže máme se radovat? Já jsem ten poslední, kdo by obhajoval masivní rozdávání sociálních dávek, ale rozumím tomu, že jsou vypláceny nemocným lidem, kteří se nemohou postarat sami o sebe. To je i záležitost znojemského seniora a v takových případech je státní podpora v pořádku.

Pochvalu si zaslouží i europoslanec Zdechovský, že se tohoto případu ujal a jeho zásluhou se je povedlo odtáhnout do dobrého konce.

Úředníci jednají teprve tehdy, když jsou pod tlakem

Jenomže, co na něm zaráží, je fakt, že se dlouhou dobu nic nedělo, Až po jeho medializaci začalo tuto kauzu řešit ministerstvo práce a sociálních věcí a znojemský Úřad práce nakonec Eduardu Krutišovi přidal peníze. Jenomže kdyby se o něm nedozvěděla veřejnost, tak si s velkou pravděpodobností nemocný člověk musel vystačit s osmi stovkami měsíčně.

Úředníci jednají teprve tehdy, až když jsou pod tlakem, do té doby jsou necitelní a lhostejní. Od těch co mají na starosti sociální záležitosti, tedy rodiče s dětmi, seniory, nemocné atd. je to zvlášť zarážející. Mám obavy, že od prvního července, kdy většina z nich dostala tzv. definitivu a prakticky ji není možné propustit, to bude ještě horší.

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…