Jan Ziegler: Nenávistný Okamura chce poslat za mříže sám sebe

19.12.2016 19:33

Šéf marginální Strany přímé demokracie si pořádně naběhl. Chce nově trestat ideologie, které propagují potlačování práv a svobod druhých a hlásají nenávist. Jelikož však chválí zločinné komunisty, patřil by také před soud.

Jan Ziegler: Nenávistný Okamura chce poslat za mříže sám sebe
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

V krajských volbách SpD Tomia Okamury propadla. Ve spojení s podobnou pidistranou SPO získala kolem pěti procent hlasů, a ve třech krajích se do tamních zastupitelstev nedostala vůbec.

A tak pan Okamura zoufale hledá každou možnost, jak se zviditelnit. Nyní tedy přišel s návrhem novely trestního zákona, podle které by nebyla trestaná propagace konkrétních hnutí hlásajících nenávist, ale samotné takové ideologie.

Nic proti tomu, pokud fanatičtí islamisté hlásají nenávist vůči jiným lidem, je proti nim třeba se rázně postavit. Otázkou je, do jaké míry má být omezena svoboda projevu. Kde jsou její hranice? Někdo může namítnout, že pouhá slova by trestná být neměla. Ale to není nyní důležité.

Jedná se o to, že Tomio Okamura kdysi velebil komunismus jako nejdemokratičtější systém v dějinách lidstva. To je samozřejmě nehorázná lež. Komunisté zavraždili minimálně sto milionů lidí, dopouštěli se genocid a otevřeně hlásají třídní nenávist. A jaký je rozdíl mezi nenávistí rasovou v nacistické režii nebo tou náboženskou, kterou se v současnosti vyznačují islámští extrémisté? Žádný!

Okamura tak prokazatelně propagoval nenávistnou zločinnou ideologii, která hlásá nenávist vůči jiným skupinám lidí. Takže by podle vlastního návrhu novely zákona měl být postaven spřed soud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…