Jan Ziegler: Odporný komunistický zločin v severočeských Zubrnicích

12.09.2016 19:28

Komunisté celosvětově zavraždili minimálně sto milionů lidí. Ovšem hrozné také bylo, že mrzačili duši národa a podněcovali v lidech hnusné barbarství. Při své nedělní návštěvě jsem se o tom přesvědčil v severních Čechách.

Jan Ziegler: Odporný komunistický zločin v severočeských Zubrnicích
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Malá obec Zubrnice se nachází asi deset kilometrů od Ústí nad Labem a k jejím dominantám patří i barokní kostel sv. Máří Magdalény z 18. století. Za komunistického režimu byl chrám v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století rozkraden a vyrabován, přitom tato činnost byla komunisty podněcována. Je pravdou, že v té době tam chodilo na bohoslužby jen pár lidí, jenomže tato stavba je vzácnou kulturní památkou a rudí zločinci její likvidaci podporovali.

Korunu těmto zvěrstvům nasadila tehdejší soudružka předsedkyně místního národního výboru (starostka za komunistické totality), která dovolila vynést z Božího chrámu vzácné barokní kostelní lavice a nechat je spálit při oslavě tzv. čarodějnic. To je jedním z důkazů toho, že komunistické špičky tvořili lidé nevzdělaní, burani a gauneři, kteří neměli žádný vkus a přitakali ničení kulturních památek. Zubrnický případ totiž není ojedinělý.

Byl jsem rád, že jsem Zubrnice v neděli navštívil, a byl svědkem zmrtvýchvstání zdejšího kostela. Původně určený k demolici je opět vysvěcen, a konají se v něm bohoslužby a různé kulturní akce. Interiér sice moc bohatý moc není, ale jsou v něm opět nové lavice a obětní stůl. Inu soudruzi, válka s Bohem se nedá vyhrát a opět jste prohráli. Zaslouženě! Na fotce je kadet Vladimirského Kyjevského sboru Ždanov se sestrou. Oba byli bolševiky vyhozeni z okna na dlažbu.Na fotce je kadet Vladimirského Kyjevského sboru Ždanov se sestrou. Oba byli bolševiky vyhozeni z okna na dlažbu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…