Jan Ziegler: Podle europoslance Zdechovského berou uprchlíci děti jako živé štíty

05.10.2015 12:33

Ten rozhovor by si měl přečíst každý. Europoslanec Tomáš Zdechovský v něm střízlivě a věcně hodnotí současnou uprchlickou problematiku. Upozorňuji, že příznivci tzv. politické korektnosti z něho mít radost nebudou.

Jan Ziegler: Podle europoslance Zdechovského berou uprchlíci děti jako živé štíty
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Jistí lidé by se měli přenést nad to, že inkriminovaný rozhovor vyšel na webu blesk.cz. Chápu, že některým jedincům se to nemusí líbit, ale důležitý je v tomto případě obsah. Tomáš Zdechovský v něm precizně vysvětluje, proč je proti uprchlickým kvótám , odsuzuje dvojí metr, kdy v případech Španělska a Francie jsou policejní zásahy proti imigrantům přehlíženy a tolerovány, kdežto Maďarsko je pod palbou kritiky i tehdy, jestliže policisté zaútočí na azylanty po půlhodině, když před tím proti nim létaly kameny.

Opravdu drsné je to, že někteří imigranti si kupují cizí děti. Jistý Afghánec si jedno takové pořídil od syrských rodičů, aby ho v Maďarsku prohodil plotem z ostnatého drátu na policii. To je něco odporného, ale já mám radost z toho, že o tom pan europoslanec mluvil. Ukazuje se, že jen mnozí uprchlíci jsou jenom ekonomičtí migranti, kteří prostě využívají všech způsobů, jak se dostat do Evropy a přitom se neštítí jakýchkoliv prostředků.

Ruský spisovatel Alexandr Solženicyn, kterého si nesmírně vážím za jeho statečnost v boji s komunistickým zlem, vyznával zásadu nežít ve lži. Proto ani my nesmíme žít ve lži, že všichni tito uprchlíci, kteří se nyní valí z islámských zemí do Evropy, jsou chudáci, jež utíkají před válkou, a my jim musíme pomáhat. To přece není pravda. Nelíbí se mně také agresivita těch, kteří hájí tento opakovaně vyvrácený nesmysl za každou cenu. Pomáhejme těm, kteří skutečně potřebují naši pomoc, například syrským křesťanům, ale ekonomické migranty a násilníky posílejme okamžité zpátky tam, odkud přišli. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…