Jan Ziegler: Přestaňte šílet, autobusy v centru lidi neohrožují

21.12.2017 7:35

Taková hysterie už v Českých Budějovicích dlouho nebyla. Někteří jedinci vykřikují co si o tom, že midibusová linka 24 je nebezpečná. Není to žádná pravda!

Jan Ziegler: Přestaňte šílet, autobusy v centru lidi neohrožují
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

V rámci zřízení parkovacích zón pro místní obyvatele, aby jim auta přespolních nezabírala místa, nechalo město postavit i záchytné parkoviště P+R v Jírovcově ulici, odkud jezdí do centra na Náměstí Přemysla Otakara II. linka 24, obsluhovaná midibusy, kterou provozuje Dopravní podnik města České Budějovice.

Nedávno jsem šel Krajinskou ulicí, kde mají být údajně malými autobusy ohrožováni chodci a maminky s kočárky se tady prý bojí, a proto sem nechodí. Nic takového jsem neviděl! Lidé tady normálně korzují klidně i po vozovce, a když tudy jede velmi ohleduplně midibus, tak se mu jednoduše vyhnou. A rovněž matky s kočárky a malými dětmi nemají v Krajinské žádný problémy a běžně v ní chodí.

Před několika dny jsem šel kolem parkoviště P+R v Jírovcovce se svým psem a zrovna tam přijela autem nějaká paní, která zaparkovala, a šla se podívat na zastávku, kdy ji to pojede. Bohužel byla sobota, to busy odtud nejezdí, a tak měla smůlu. Ovšem jinak jezdí linka 24 poměrně slušně zaplněna, což vidím denně, a na tom nic nezmění hrstka křiklounů, která sice umí řvát, ale tím jejich umění končí.

Senioru Jiřímu Šebestovi, který v přímo Krajinské bydlí, midibusy nevadí. „Ty mně nijak nepřekážejí, ať tady klidně jezdí. Horší je v noci hluk z restaurací, kvůli kterému špatně spím,“ řekl.

V Krajinské ulici už přece v minulosti jezdily tramvaje, a nikomu to nevadilo. Nikdo si nestěžoval, že ohrožuje pěšáky a nevím o tom, že ti by tenkrát v centru jihočeské metropole kvůli elektrické dráze nějak trpěli. Takže je potřeba skoncovat se zbytečnou předrážděností a lhaním. Doprava midibusy či mikrobusy v historických centrech měst je v Evropě běžná a u nás jezdí například i na hlavní náměstí v Hradci Králové.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…