Jan Ziegler: Rusko podpořilo muslimské teroristy proti Izraeli

13.12.2018 7:33

Rezoluce OSN odsuzující palestinské teroristické hnutí Hamás za raketové útoky proti Izraeli neprošla ve Valném shromáždění. Znění navržené USA podpořilo 87 zemí, 57 jich bylo proti a 33 států se hlasování zdrželo.

Jan Ziegler: Rusko podpořilo muslimské teroristy proti Izraeli
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Z nepochopitelných důvodů byla nutná k přijetí dvoutřetinová většina, zatímco jindy pro schválení rezoluce Valného shromáždění Organizace spojených národů stačí prostá většina. Jsem však rád, že tuto rezoluci podpořila Česká republika.

V tomto dokumentu bylo kritizováno palestinské teroristické hnutí Hamas za raketové útoky proti Izraeli a zabíjení a ohrožování zdraví tamních obyvatel. Rezoluci navrhly Spojené státy americké, které se za nynější vlády prezidenta Donalda Trumpa vrací k úloze ochránce Židovského státu, z čehož mám radost. To je velký rozdíl proti dřívější éře Baracka Obamy, jednoho z nejhorších amerických prezidentů v historii, který jen obtížně skrýval svůj antisemitismus.

Hanba všem 57 státům, kteří hlasovali proti této rezoluci. Ty daly zelenou vrahům a islamistickým teroristům. Včera v Izraeli arabští násilníci stříleli z nprojíždějícího auta do lidí na zastávce autobusu. Jedním z důledků je těhotná žena v kritickém stavu, která musela podstoupit předčasný porod. Zraněno bylo dalších šest čekajících na MHD. Zatímco slušní lidé tuhle hnusárnu odsuzují, Hamas tento zákeřný a podlý útok označil za hrdinský. Všechny země, které se za něj postavily, proto mají na svědomí krev nevinných lidí.

To, že proti rezoluci hlasovaly islámské státy jako Egypt, Irán, Saudská Arábie a další nepřekvapuje. To, že k této nemravné společnosti se zařadilo i Rusko, je špatné a hnusné. Kreml se sice veřejně hlásí k přátelství s Izraelem a sám Putin jej označil jako významného spojence proti teroru. Jenomže slova musí následovat činy, a ty jaksi scházejí. Rusko dosud nehlasovalo, natož, aby ji jako stálý člen Rady bezpečnosti OSN vetovalo, proti žádné protiizraelské rezoluci.

Na proizraelských webech a sociálních sítích už padají na adresu Moskvy a putinovského režimu velice silné výrazy, z nichž ruské s...ě patří ještě k Těm nejmírnějším. Izraelský plukovník IDF ve výslužbě Josi Avrami mně k tomu napsal: „Já jsem nikdy nepovažoval a nepovažuji Rusko a jeho předchůdce Sovětský svaz za naše přátele. Vždyť Putin je bývalý kágébák, který sloužil zločinnému sovětskému komunistickému režimu, jenž masivně pomáhal našim arabským nepřátelům, kteří nám vyhrožovali likvidací. V roce 1973 za Jomkipurské války jsem bojoval proti Sýrii a ta byla vyzbrojena Rusy. Rusové odjakživa posílali zbraně našim protivníkům. A teď jim máme věřit, že jsou našimi spojenci? Oni o tom sice mluví, to je pravda, jejich skutky a podpora islamistických teroristů však dokazují opak.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …