Jan Ziegler: "Sionistická špíno, vrať se do tel Avivu"

27.02.2019 20:33

Takhle řvali příznivci tzv. žlutých vest na francouzského židovského filosofa Alaina Finkielkrauta. O tomto odporném antisemitském útoku informoval na svém webu Židovský tiskový a informační servis.

Jan Ziegler: "Sionistická špíno, vrať se do tel Avivu"
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Tato hnusná událost se stala v sobotu večer v Paříži. A následovaly další výkřiky jako špinavý Žide, špinavé sionistické h...o apod. To je pádný důkaz toho, že žluté vesty si nelze idealizovat. Ostatně to tvrdím už dlouho. Ono některé jejich levičácké požadavky jako zavedení maximální mzdy a zákaz plastových tašek, jsou opravdu mimo mísu. Ovšem tento antisemitský útok je vylučuje ze společnosti civilizovaných lidí. Židé jsou mými bratry a nedílnou součástí evropské křesťanskožidovské civilizace.

Je sice dobře, že francouzský prezident Emmanuel Macron tuto hanebnost odsoudil, ale to nestačí. Je alarmující, že počet antisemitských útoků v zemi galského kohouta roste a nelze se tvářit, že na tomto smutném faktu nemají podíl i muslimští migranti. Nejhorší však je, že od roku 2016 bylo z antisemitských důvodů zavražděno ve Francii 11 Židů.

To vyžaduje razantní zákrok, ale ne ve stylu, které kdysi nabízela Marine Le Pen. Ta chtěla ortodoxním Židům zakázat jarmulky, prý kvůli jejich osobní bezpečnosti. To je ovšem rezignace před antisemitskými násilníky, tím akorát dává společnost signál, že není schopna ochránit své slušné členy před nespravedlností. Násilníci se tak jenom povzbudí, protože logicky vycítí slabost protistrany.

Řešením jsou tvrdé tresty pro antisemitské útočníky, zavírání mešit a islámských škol, ve kterých duchovní hlásají nenávist a vybízejí k násilí vůči jinověrcům. Dále je nutná okamžitá deportace všech ekonomických migrantů do zemí jejich původu. Neblahá situace, kdy Židé odcházejí z Francie kvůli obavám o svou bezpečnost, je skandální.

Jak je ovšem patrné, antisemitismus bují nejen mezi zdejšími radikálními muslimy, ale i mezi obyčejnými Francouzi. Bohužel, antisemitismus má ve Francii dlouhodobou tradici, viz Dreyfusova aféra. Takže platí obecně, za protižidovské útoky tvrdé tresty a v rámci prevence doporučuji hlavně pro mladé lidi exkurze do nacistických vyhlazovacích táborů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty