Jan Ziegler: Zážitky s ruskou skupinou na hotelu v Betlémě

27.10.2018 12:00

Po většinu pobytu v Izraeli jsme byli ubytování na hotelu v místě Kristova rodiště. Byli tam i nějací Rusové a vzpomínám si na jistého člověka, který řekl, že by měli být nejdříve poučeni, jak se mají chovat v cizině.

Jan Ziegler: Zážitky s ruskou skupinou na hotelu v Betlémě
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Já jsem se tedy spíše bavil, ale u výrazné většiny našeho zájezdu ruská klientela sympatie nezískala. Střetávali jsme se v restauraci u večeří a snídaní, a byl to opravdu zážitek. Jejich pokusy nás předbíhat ve frontách jsme ovšem eliminovali hned v počátku. I já jsem jednou poněkud důrazněji jednomu Ivánkovi vysvětlil, že fronta je vzadu a trochu mu pomohl se zorientovat. Ale v tom si pak dali říci.

Byla s nimi ovšem také legrace. Srandovní byla třeba jedna ruská ženština, která si z karaf z vody, které byly k večeři, nalévala vodu do plastikové jeden a půl litrové láhve. Ty přitom byly na recepci k mání za dolar a já předpokládám, že ten, kdo má na dovolenou v Izraeli nemusí tak trapně škudlit. To, že si tam další ruští hosté vyráběli ze snídaní svačiny na cestu, o tom raději pomlčím. Jeden kolega ze zájezdu řekl, že je absolutně nesnáší a musí sedět u stolu zády k nim, aby je neviděl. „Jsou to nevychovaní burani a verbež,“ řekl na jejich adresu. Proti němu já tam působil jako milovník Ruska.

Já také považuji za normální, že se žena pouští do dveří jako první, také to dělám a samozřejmě jsem se takto choval i k ruským ženám. Ty z toho byly poněkud v šoku, protože na to nejsou u nich doma zvyklé. A je také fakt, že ruští muži nic takového neprovozovali. Cpali se bezohledně do dveří a klidně do ženy strčili. V ruské tradici je holt žena podřadný tvora a toto byl jeden z mnoha důkazů.

Inu mnozí Rusové by vážně měli absolvovat kursy společenského chování, než je vypustí do světa. Tohle je ovšem taková humorná vsuvka, příště už se budu věnovat Izraeli a pobytu v něm.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka