Jan Žůrek: Oblast udržitelného rozvoje vidím jako příležitost pro business a jako impuls pro inovace

25.10.2016 20:36

Dne 24. října 2016 zvolila valná hromada České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj (CBCSD) nového prezidenta. Stal se jím Jan Žůrek, jeden ze zakladatelů společnosti KPMG. Vystřídal tak po čtyřech letech Pavla Kafku, bývalého generálního ředitele Siemensu, prezidenta České manažerské asociace.

Jan Žůrek: Oblast udržitelného rozvoje vidím jako příležitost pro business a jako impuls pro inovace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Jan Žůrek působí v CBCSD již od jejího počátku, byl jedním ze zakládajících členů a od roku 2016 ji také reprezentuje v Radě vlády pro udržitelný rozvoj. Má rozsáhlé zkušenosti s poradenstvím pro globální a lokální firmy, v letech 2010 – 2016 byl řídícím partnerem s celkovou odpovědností za činnost KPMG. „Oblast udržitelného rozvoje vidíme jako příležitost pro business a jako impuls pro inovace. Mým cílem do dalších let fungování CBCSD je navázat na výsledky, kterých jsme dosáhli, efektivně využívat podkladů Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj (WBCSD), tedy naší centrály, a chceme také rozšiřovat členskou základnu a zvyšovat povědomí veřejnosti o naší činnosti,“ vyjádřil své plány nově zvolený prezident CBCSD Jan Žůrek.

Jan Žůrek spolu s Petrem Kalašem, viceprezidentem CBCSD, dne 18. října představili na Radě vlády pro udržitelný rozvoj kampaň After Paris, kterou CBCSD spustila po Pařížské konferenci COP 21. V jejím rámci členové CBCSD prezentují své konkrétní aktivity a projekty podporující snižování emisí CO2 zvyšováním energetické efektivnosti a úsporami energie prostřednictvím nových technologií a inovativních opatření. S kampaní jsou spojeny kroky významných firem ČEZ, E.ON, Innogy, PRE, Siemens, Schneider Electric, SKANSKA a dalších.  

CBCSD v rámci svých aktivit formulovala Vizi 2050 České republiky. Své cíle CBCSD naplňuje prostřednictvím aktivit pracovních skupin a aktivního zapojení do činnosti odborných iniciativ. Pořádá také odborné semináře a konference.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…