Jana Zwyrtek Hamplová: Přijatý dokument je začátkem konce EU

13.10.2020 12:52

Otevřený dopis Michalu Šimečkovi, poslanci Evropského parlamentu

Jana Zwyrtek Hamplová: Přijatý dokument je začátkem konce EU
Foto: archiv
Popisek: Jana Zwyrtek Hamplová

Michal Šimečka
poslanec Evropského parlamentu

Věc: OTEVŘENÝ DOPIS
Přijatý dokument je začátkem konce EU

Říjen 2020

Vážený pane poslanče,

důkladně jsem si prostudovala materiál, který jste jako poslanec zpravodaj v tyto dny na půdě EU navrhoval. Tento materiál nese název „Vytvoření mechanismu EU pro demokracii, právní stát a základní práva“. Návrh byl následně většinou poslanců schválen. Musela jsem vámi předkládaný text číst několikrát. Jednak abych pochopila, co je jeho pravým účelem, jednak abych se vzpamatovala ze zjištění, co je dnes na půdě orgánů současné EU vůbec možné přijmout.

Pravým účelem vámi předkládaného materiálu není totiž žádná ochrana principů právního státu a posilování hodnot, které stály u založení Evropské unie (jak se v něm hlásá), ale účelem materiálu je pravý opak. Materiál zcela bezprecedentně legalizuje nedemokratické zásahy EU do ryze vnitrostátních záležitostí členských států, a zakotvuje dokonce jejich přímý finanční postih za nepodrobení se diktátu podle představ EU; tím daný dokument zcela zrušuje to zásadní, na čem EU vznikla a doposud stojí - totiž na rovnosti a svrchovanosti členských států EU.

Jako občanka České republiky proto tento schválený materiál odmítám, a předpokládám, že ho odmítnou všechny státy EU. Daný dokument totiž zcela pošlapává myšlenky, které stály u založení Evropské unie, jeho obsah je v naprostém rozporu se základními demokratickými principy, a hodnoty právního státu nejenže nechrání, ale naopak zcela popírá, když předpokládá zcela nedemokratické zásahy do vnitřních záležitostí členských zemí s cílem ovlivňovat jejich vnitřní dění.

Toto zavádění skryté diktatury EU vůči "neposlušným" členským zemím je v naprostém rozporu se zakladatelskými myšlenkami EU.

Proto pevně věřím, že tento jasný exces z myšlenky evropské integrace a spolupráce zcela svrchovaných a rovnoprávných zemí představitelé všech členských zemí EU odmítnou jako právně nepřijatelný, protože jinak bude nastoupena jasná cesta k rozpadu EU.

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová
občanka České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…