Jana Zwyrtek Hamplová: Vážím si rozhodnutí exstarosty, nechápu rozsudek. Je v rozporu se vším

26.11.2020 21:04

Komentář na facebookovém profilu k rezignaci říčanského starosty Kořena.

Jana Zwyrtek Hamplová: Vážím si rozhodnutí exstarosty, nechápu rozsudek. Je v rozporu se vším
Foto: archiv
Popisek: Jana Zwyrtek Hamplová

Rozhodnutí soudkyně okresního soudu, která neprohlásila smlouvy o převodu bytu o hodnotě vice jak 2.000.000,- Kč za 100,- Kč za neplatné, je rozhodnutí popírající platné právo i dobré mravy. Byť tvrdí opak. Město by podle tohoto výkladu, proti kterému se překvapivě neodvolalo, mělo převést majetek hodnoty 86.000.000,- Kč za celkem 3.600,- Kč. Tedy de facto darovalo 36 bytů jejich nájemcům. Pan starosta kvůli tomu odstoupil. Nedivím se, a vážím si toho velmi.

Nicméně dopad soudního verdiktu je pro znalce práva samospráv neuvěřitelný. Už proto, že už v době uzavření byly smlouvy v rozporu s tehdy platným zákonem o obcích. Město, které má hájit zájmy všech občanů, se mělo proti rozsudku, který popírá vše doposud judikované, dokonce i zákon, odvolat. A že se soudkyně postavila za smlouvy uzavřené už v době podpisu v rozporu se zákonem, mi hlava nebere vůbec. Město se prostě mělo odvolat. Jsem přesvědčena, že rozsudek by o stupeň výš neobstál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …