Jaromír Petřík: Přestože kosovští Albánci vypalovali srbské kostely, Západ jim „tleskal...“

25.04.2019 20:10

Západní svět vyjadřuje pohnutí a lítost nad požárem chrámu Notre Dame, kde vznikl požár zřejmě nešťastnou náhodou. Stejný západní svět toleroval řádění kosovských Albánců, kteří ÚMYSLNĚ vypalovali srbské kostely před 20 roky.

Jaromír Petřík: Přestože kosovští Albánci vypalovali srbské kostely, Západ jim „tleskal...“
Foto: Facebook M. Djurdjevic
Popisek: Ničení křesťanských chrámů v Kosovu ze strany albánských teroristů

Na tomto videu (ZDE) je zachycené barbarské řádění kosovsko-albánských muslimů, kteří kromě brutálního vraždění Srbů vypalovali srbské křesťanské kostely. A slyšel snad tehdy někdo slovo kritiky tohoto úmyslného barbarství od nějakého západního politika?

O úmyslném ničení a vypalování srbských pravoslavných kostelů mlčel a mlčí nejen celý západní svět, ale i celý západní mainstream jako na povel („někoho“), takže informací je velmi málo, něco tedy ZDE. V případě Notre Dame však západní politikové s „pózou mistrnou zkoušejí zabrečet,“ jak zpíval kdysi Karel Kryl a předhánějí se ve svém pokryteckém vyjadřování soustrasti Francouzům. A ještě se diví, že muslimové požár chrámu Notre Dame oslavují (ZDE).

Tak těmto západním politikům doporučuji, ať se podívají na video, kde jsem dal odkaz, ať vidí kosovsko-albánské muslimy, jak ničí srbské křesťanské kostely v kosovské Mitrovici, Prizrenu, Prištině, Srbici... Od července 1999 bylo v srbském Kosovu kosovskými Albánci zničeno a vypáleno mnoho kostelů a církevních staveb a památek (stáří mnoha z nich se příliš nelišilo od stáří chrámu Notre Dame). Na videu je uvedený počet 236.

Takže, pokud mám mluvit za sebe, tak požár v chrámu Notre Dame je políčkem nadutosti západnímu světu, který se ohání demokracií, morálkou a mezinárodním právem, které však její současní představitelé přivedli doslova k „bankrotu.“

USA si totiž potřebovaly na tomto srbském území vybudovat velkou vojenskou základnu Bondsteel za jakoukoliv cenu... (ZDE). Proto v případě ničení srbských křesťanských kostelů to mlčení...

Takže, ať se západní politikové podívají do nitra svého černého svědomí a laskavě mlčí o svých slovech „účasti“ v případě ničivého požáru v Notre Dame, když už mlčeli v případech ÚMYSLNÉHO ničení srbských kostelů a kulturních památek a oběti odsoudili jako viníky, čímž de facto „tleskali“ žhářům srbských křesťanských kostelů a památek!

Vzhledem k tomu, že byl tento blog adminy stažený z důvodů nedostatečného odzdrojování, dodávám další zdroje o ničení srbských kostelů a náboženských památek kosovsko-albánskými muslimy:

Prvni odkaz je ZDE, ale piše se tam "jen" o 50 vypálenych kostelech. Wiki piše o 155 zničenych (ZDE). ZDE jsou fotografie více než 100 zničených kostelů, klášterů a náboženských památek včetně mapek s podrobným popisem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…