Jindřich Berounský: Drážní inspekce vyráběla zraněné, ale žádní nebyli

13.08.2020 19:54

Miláček médií Jan Kučera, jinak matematik v čele Drážní inspekce, ví dobře, co chtějí slyšet média, ví také velice dobře, komu se klanět, aby si mohl říkat generální inspektor.

Jindřich Berounský: Drážní inspekce vyráběla zraněné, ale žádní nebyli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Železnice, ilustrační foto

Ostudně však zapomíná na to, že tato instituce je tu především pro objektivní šetření vážných železničních nehod a mimořádností, nikoliv pro uspokojení potřeb a radost médií, vyrábění senzací a pro tuto instituci je nedůstojné upouštět jakékoliv předčasné soudy a domněnky.

Ve čtvrtek 13. 8. v 9:15 vykolejil za vjezdu do železniční stanice Tišnov rychlík R 975 Vysočina, jedoucí z Prahy přes Havlíčkův Brod do Brna. Přední a zadní podvozek předposledního vozu se vydaly jinam, čímž došlo k vidlicové jízdě. Drážní inspekce původně uvedla, že je „předpoklad zraněných a vyšší škody“. To se ale podle pozdějšího vyjádření Policie ČR nepotvrdilo a zraněn naštěstí nikdo nebyl. Generální inspektor si však neopomněl přisadit moudro, které mu nepřísluší: „Prošetřujeme všechny možnosti, ale zatím to vypadá na lidské pochybení. Nehody tohoto druhu se dějí velice výjimečně."

V této souvislosti je nutné připomenout, že podobný druh vyjadřování a předčasných soudů s termínem „zatím“ včetně využívání částice „asi“ je pro Drážní inspekci nepřípustný a její činnost devalvuje. Nehoda je zkrátka v šetření a žádné asi ani zatím tam nepatří. Pan Kučera by si měl vzít lekci z profesionálního vystupování zástupců hasičů a Policie ČR při nedávném neštěstí a požáru panelového domu v Bohumíně, kteří potvrdili šetření události a vyjádřili se pouze k okolnostem požáru, které znali. Žádné zatím ani asi nepoužili.

Jindřich Berounský
Svaz odborářů služeb a dopravy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…