Jiří Baťa: Co zmohou zákony tam, kde vládnou peníze?

24.11.2021 18:44 | Komentář

Všechno nasvědčuje tomu, že u nás dochází k bezprecedentní destrukci v respektu a dodržování nejvyšších zákonných norem, jako je LZPS a Ústava ČR, které (až na výjimky) akceptuje Ústavní soud ČR, nikoli však vláda ČR (v demisi).

Jiří Baťa: Co zmohou zákony tam, kde vládnou peníze?
Foto: archiv Jiřího Bati
Popisek: Jiří Baťa

Generální sekretář Ústavního soudu JUDr. Vlastimil Göttinger, Ph.D. svým rozhodnutím v dopise Mgr. V. Zahumenské, ze dne 18. listopadu 2021, čj. SPR.ÚS 1003/21-30INF mj. vyjádřil názor, že :

Informace o očkování fyzické osoby proti nemoci Covid-19 je považován za údaj o zdravotním stavu (občana), neboť vypovídá o tom, že osobě byla poskytnuta určitá zdravotní služba poskytovatelem zdravotních služeb (že jí byla aplikována vakcína). Tato informace je svou povahou vysoce důvěrná a je specificky chráněna. Očkování proti onemocnění způsobené virem Covid-19 je dobrovolné. Stejně jako u jiných zdravotních úkonů je  pak na každé fyzické osobě, zda zdravotní úkon podstoupí a komu o této skutečnosti sdělí informace.

Lze konstatovat, že vláda ČR z hlediska platných zákonů a ustanovení koná evidentně nezákonně, pokud svými úskoky a výhružkami nutí občany k očkování, povinné očkování chce zavést u seniorů 60+ a zavést kontroly občanů tam, kde se shromažďuje více osob ( jako restaurace, kina, sportovní utkání, ale i kadeřnictví, fitnes aj.). Očkováním posedlý šéf ČLK dr. Kubek znovu vyzývá podpořit záměr povinného očkování pro osoby nad 18 let a rovněž vyzývá k zavedení plošné uzávěry, které by omezily kontakty mezi lidmi, tedy tzv. lockdown. Vláda rovněž vydala nařízení, podle kterého se po občanech nezákonně vyžaduje předkládání potvrzení o prodělané nemoci nebo očkování. Pro vládu, ČLK a pod. zřejmě neplatí, že dle Ústavy ČR hlavy první, čl. odst. 4: Každý občan může činit co není zákonem zakázáno a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá. A nařízení vlády není zákonem!

Lze se tedy oprávněně ptát, kdo zbavil vládu ČR povinnosti respektovat zákony ČR a dal jí právo nařizovat nezákonná opatření? K čemu je ve vládě „hafo“ právníků, nejsou-li politikům schopni korigovat, či ještě lépe zabránit vydávat nesprávná, potažmo nezákonná rozhodnutí, činěná ministerstvem zdravotnictví v čele s ministrem Vojtěchem, potažmo vládou, byť v demisi? Je snad vláda ČR, notabene v demisi, nad všemi zákony, Ústavou ČR, LZPS apod.? Jak je možné, že v demokratickém státě vláda beztrestně porušuje zákony, Ústavu ČR, LZPS, zatím co obyčejný občan za sebemenší porušení zákona je šikanován a trestán? Co dělá náš ombudsman, když značná část občanů, včetně školáků, jsou v důsledku nezákonných opatření vlády často osočováni, šikanováni,  případně diskriminováni?

V Praze, na Staroměstském náměstí se v neděli, 21. listopadu 2021 konala mnohatisícová manifestace občanů, kteří projevovali nesouhlas s vývojem událostí kolem nařízení vlády v souvislosti s problematickým očkováním občanů, které považují za zásah do občanských (lidských) práv, omezování svobody pod., které je ze strany vlády porušováním LZPS, zákonů ČR a Ústavy ČR. Vláda nejenže tuto skutečnost nevzala na vědomí, ale den či dva na to sděluje, jaká další nezákonná opatření připravuje v nejbližších dnech. Je výše citovaný názor JUDr. Göttingera, představitele Ústavního soudu platný a závazný také pro vládu, ministra zdravotnictví, pro pana Kubka a další lidi, kteří se snaží proti odpůrcům očkování snaží prosadit pochybné nařízení navzdory platným zákonům?

Jakkoli by všechna opatření vlády měla být ku prospěchu občanů ČR, tak tomu tak není. Ministerstvo zdravotnictví neakceptuje, resp. odmítá názory významných osobností z oblasti medicíny, vědy, výzkumu tedy lidí, kteří mají své letité lékařské, praktické znalosti, odborné a vědecké zkušenosti z oboru imunologie, virologie, biologie a dalších souvisejících oborů a činností, souvisejících s koronavirovou aférou. Tito lidé věrni svému povolání, svým zásadám, případně Hypokratově slibu, kteří nejsou nikomu nic povinováni, nikomu zavázáni, své názory nemají ničím podmíněny, s výjimkou své bohulibé prospěšnosti pro zdraví spoluobčanů. Jsme v začarovaném kruhu, kdy oprávněné občanské názory a požadavky nenacházejí v demokratickém státě dobrou vůli ani snahu politiků je vyslyšet, posoudit, natož je realizovat.

Závěrem lze konstatovat, že právní stát v České republice vzal definitivně za své a vláda, o které bychom měli být přesvědčeni, že je demokratická, tak jedná naprosto nedemokraticky, despoticky a bezohledně k jisté části občanů republiky. Mahátmá Gándi kdysi řekl: Pokud stát opustí půdu práva, je občanská nespokojenost svatou povinností každého občana! Takže to chce manifestovat, prokázat odvahu a sílu bojovat za svobodu, opravdovou demokracii, za dodržování zákonů, LZPS a Ústavy ČR. Je to dobrá myšlenka, dobré předsevzetí, jenže: Co zmohou zákony tam, kde vládnou peníze?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…