Jiří Baťa: Socha maršála Koněva není jen kus nějakého mosazného předmětu

06.09.2019 8:29

Otevřený dopis starostovi městské části Prahy 6 Kolářovi.

Jiří Baťa: Socha maršála Koněva není jen kus nějakého mosazného předmětu
Foto: archiv Jiřího Bati
Popisek: Jiří Baťa

Pane starosto Koláři,

lidové přísloví praví, že jablko nepadá daleko od stromu nebo také, že se synáček potratil. Je jedno, k čemu máte blíž, jedno je však jisté, že jste stejně nepříčetný rusofil, jako Váš otec. Jinak si lze těžko představit, že člověk, notabene ve Vašem postavení, se bude s takovými emocemi vyjadřovat o pomníku maršála Koněva. Z Vašich slov totiž plyne taková zášť a nenávist ke všemu ruskému, že se nelze divit, že se vyjadřujete způsobem zasluhujícím všeobecného odsouzení a opovržení. Jen pro osvěžení či připomenutí Vašich krajně nevhodných a urážlivých slov když říkáte, že „odmítáte Rusům leštiti generálské holínky“, nepochybně však budete ochoten leštit polobotky    a atakovat anál svých západních chlebodárců nebo, že „když vám prý dojde trpělivost, že můžete dát pomník do sběru!“ To jen dokazuje, že ve vedení městské části  P- 6 nejste sám se svým rusofobním, nedemokratickým myšlením a uvažováním!

Omlouvám se předem za tento výraz, ale jste starosta na dvě věci: na budování své dobře placené kariéry a na „hovno“. Pokud se takto vyjadřují pak proto, že asi takovou hodnotu má Váš postoj a rozhodování ve věci pomníku maršála Koněva. Vaše politické znalosti, schopnosti a morálka má značné rezervy na to, abyste jako veřejný politiky zastával takovou funkci. Pro upřesnění, pokud byste měl, potažmo chtěl fundovaně, s podporou znalosti a opodstatněnosti  svého resumé konstatovat, že Vaše rozhodnutí má oporu v zákoně či jiných dokumentech pak byste mohl i konstatovat, že byste mohli dát pomník do sběru! Jenže vy jste jen obyčejný frajer, tlučhuba a jakkoliv byl Váš otec velvyslancem v Ruské federaci (aby paradoxně jeho další diplomatické kroky vedly do stejné funkce v USA) a mohl byste o vztazích ČR versus RF něco vědět, pak byste si dříve, než vypustíte svá jedovatá slova k maršálu  Koněvovi, měl ověřit, jakou mají Vaše slova relevanci. Pro Vaše poučení, pane starosto:

Dne 26. srpna 1993 podepsali prezidenti České republiky Václav Havel a Ruské federace Boris Jelcin v Praze „Smlouvu mezi ČR a Ruskem o přátelských vztazích a spolupráci“. Smlouva mimo jiné zdůrazňuje, že „ Obě strany deklarují přání definitivně skoncovat s otalitní minulostí…!“ Tato smlouva byla v r. 1994 ratifikována nejvyšším zákonodárným  rgánem Ruské federace, tj.  Dumou a následně také byla schválena  Parlamentem ČR a stala se tak organickou součástí české legislativy – Sbírky zákonů ČR. Článek 21 této smlouvy říká: „Každá ze smluvních stran bude na svém území  zajišťovat péči o vojenské hroby a vojenské pomníky druhé smluvní strany, jejich  udržování a přístup k nim!  Není také od věci Vám připomenout, pane starosto, že tato socha není jen kus nějakého mosazného předmětu, ale umělecké dílo, na které se mj. vztahuje zákon o autorském právu, o kterém Vy, pane starosto, nemáte zřejmě ani ponětí!

Z uvedeného vplývá, pane starosto Koláři, že Vy, jako představitel městské veřejné správy městské části Prahy 6 svým pejorativním a nezodpovědným jednáním zcela flagrantně porušujete porušuje platnou českou legislativu! Jako politik byste měl vědět, že chce-li někdo jednat jinak než mu stanovuje platný zákon, smlouva nebo závazný dokument, měl by nejprve žádat o změnu takové deklarace (zákona, smlouvy nebo dokumentu) nebo žádat o jejich zrušení! To jste, pane starosto Koláři neučinil, na druhé straně předkládáte veřejnosti  nepravdivé, velkohubé a sebestředné tvrzení¨o tom, že je jenom na Vás, resp. na městské části P-6, jak s pomníkem maršála Koněva naložíte. Mýlíte se, občané mají plné právo se k záležitosti vyjádřit!

Je evidentní, že si osobujete právo mluvit a  rozhodovat za všechny občany městské části P-6 přesto, že zdaleka ne všichni s Vašim postupem a svévolným rozhodováním souhlasí. Ostatně o tom svědčí přítomnost řady občanů, kteří na místě dávají najevo nesouhlas s děním kolem pomníku maršála Koněva. Pak je rovněž na místě se ptát, jaké máte představy o demokracii, právech občanů, o znalosti zákonů, předpisů, norem a jiných platných ustanoveních, kterými  se máte Vy a celá veřejná správa Prahy 6 má řídit a v neposlední řadě, s ohledem na Vaše již „dostatečně prokázané kvality“(!) jaké máte faktické a praktické předpoklady, řídit městskou část Prahy 6 jako její starosta. Být jen prominentním synkem a loajálním posluhovačem západní politice rozhodně normálně nestačí. Ve Vašem případě je tomu (bohužel) právě tak!

V naprosté neúctě k Vaší osobě i funkci
Jiří Baťa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…