Jiří Jírovec: Socky žádný starosta nechce

25.02.2019 7:35

Komentář k článku Radima Valenčíka Drahé byty, málo dětí - aneb - Ke startovním bytům a drahotě nemovitostí (Nová republika 13. 2. 2019)

Jiří Jírovec: Socky žádný starosta nechce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Jírovec

Při vší úctě k životopisu pana Valenčíka si dovolím podotknout, že orientace na "mladé perspektivní lidi" je žvást, nehodný jeho minulosti. V podstatě jde o recyklované představy "každému podle jeho potřeb", když budou podloženy "prací podle schopností".

KSČ, jak si možná pamatuje ze stranických schůzí, se zaměřovala na celou populaci. Okrajově možná i na "mladé perspektivní straníky".

Sám jsem jako nestraník na ty schůze neměl přístup. Nicméně vím, že bytový problém byl v letech 48-89 v podstatě vyřešen. Zmínil jsem to v komentáři k nové Důchodové komisi, který vyšel na NR 6. 2. 2019.

Pan Valenčík nesmí (nechce, nemůže) ta léta připomínat, mohl by se dostat do rozporu se zákonem.

Politici zjevně nechápou, že nemohou řešit problém, pokud není správně definován. Nemají mluvit o důchodech, ale o "zabezpečení občanů ve stáří". Adjektivum "sociální" přitažlivě koresponduje s názvem politické strany, jenže použito pro kvalifikaci bydlení, problém "dostupného bydlení" zkurví do té míry, že se nic neudělá. Má totiž konotaci chudoby, respektive příživnictví (socky žádný starosta nechce!).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…