Jiří Kuchynka: Ostudné a rasistické vyjádření radního Ústeckého kraje Jaroslava Komínka

13.11.2017 11:47

Radní pro dopravu Ústeckého kraje Jaroslav Komínek se na facebookovém statusu vyjádřil rasisticky a naprosto bezprecedentně hulvátsky o občanech Egyptské arabské republiky.

Jiří Kuchynka: Ostudné a rasistické vyjádření radního Ústeckého kraje Jaroslava Komínka
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

Tento dpis dnes obdrželi také ministři vnitra, spravedlnosti a zahraničních věcí. Dále jsem s tímto statusem seznámil i velvyslance Egyptské arabské republiky, kterému jsem se za chování J. Komínka omluvil. Mám za to, že se zde jedná o naprosto flagrantní naplnění trestního skutku hanobení rasy a národa. Takto by představitel krajské vlády neměl nikdy mluvit, natož psát na sociální sítě. Pevně věřím, že J. Komínek po této mezinárodní ostudě vyvodí osobní i politickou odpovědnost.

Dopis o statusu radního Komínka:

Vážení,

dne 12.11. 2017 jsem zaznamenal na Facebooku znepokojivý status pana Jaroslava Komínka (KSČM) radního pro dopravu v Ústeckém kraji, cituji:

„Asi takhle, ty Egyptský opice zrozený z neandrtálců mě asi hooodně dlouho neuvidí Egypťani jsou ostudy toho, čemu se říká civilizace“.

Toto xenofobní či jak to nazvat prohlášení, je o to nebezpečnější, protože vychází od člena krajské vlády a mohlo by tedy některými lidmi bráno jako velmi důležité. Dále vnímám jeho nebezpečnost v tom, že do Egypta se jezdí rekreovat tisíce Českých občanů, kteří mohou být vystavení určité hrozbě ze strany právem uražených občanů Egypta. Na toto vyjádření reagovali někteří z přátel pana radního Komínka nenávistnými příspěvky. Celou nit tohoto statusu mám zadokumentovanou a jsem ochoten ji podstoupit orgánům činným v trestním řízení. Tyto dokumenty jsou součástí tohoto dopisu

Na závěr jen dodám, že si myslím, že toto vyjádření je v rozporu se zákony České republiky.

Děkuji za přečtení a jsem s pozdravem

Jiří Kuchynka

Přiložený printscreen statusu Jaroslava Komínka:
(v současné době již byl z facebookového profilu smazán)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Keller: Pevnost jako řešeto

11:34 Jan Keller: Pevnost jako řešeto

Evropa je připravena posilovat svoji vojenskou přítomnost na východní hranici, aby zabránila možné r…