Jiří Paroubek: Fiala se asi učil u Štěpána

04.09.2022 20:25 | Komentář

V sobotu 3. září, krátce po obědě zaplnilo Václavské náměstí asi 70 tisíc lidí, protestujících proti Fialově vládě. Požadovali její demisi. Nechtějí eskalovat válku a chápou, že bez surovin, hlavně aktuálně plynu z Ruska, se obejdeme jen stěží. Demonstrující chtějí, aby se česká vláda především starala o vlastní občany, kteří ji platí.

Jiří Paroubek: Fiala se asi učil u Štěpána
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Strach z nastávající zimy, přinášející všudypřítomný chlad, způsobený nedostatkem plynu, a z exploze cen základních životních potřeb vyhnal do ulic nebývalé množství lidí na to, že byl krásný, volný den babího léta. Premiér Fiala jim vzkázal, že jsou chudáčci, trumberové oblafnutí Putinovou propagandou. Jde vlastně o obdobu památných slov Miroslava Štěpána, která vyřkl před shromážděním dělníků v ČKD Praha - „děti nebudou vládě nic diktovat“.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Tehdy to byly hloupé, nezkušené a západní propagandou zblblé „děti“ – to měl Štěpán na mysli. Teď jsou to chudáčci hloupoučcí občané, zblblí ruskou propagandou. Pokud vůbec Putin zachytí slova našeho ještě zatím premiéra Fialy, pak musí jásat. Většího spojence si nemohl přát, stejně jak si Západ před třiceti lety nemohl přát větší pomocníky, jakými jim při své tuposti byli Štěpán s Jakešem.

Naši demokracii a svobodu ohrožují lidé typu Fialy, Pekarové, Rakušana, Černochové, kteří ve své omezenosti a zaslepenosti pomáhají těm, které horlivě a fanaticky označují za své úhlavní nepřátele. Nechápou, že svými postoji a prohlášeními, které jsou úplně „mimo mísu“, jen zvedají mezi lidmi úplně opačné nálady, než které by rádi vzbudili.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.