Jiří Paroubek: Šestá covidová vlna přede dveřmi?

21.12.2021 9:38 | Komentář

Česká pravice si prostě nemůže pomoci. Vidí v oblasti boje proti stále ještě nepokořené pandemii Covid 19 příležitost ukázat české veřejnosti svoje zaujetí pro ideály svobody.

Jiří Paroubek: Šestá covidová vlna přede dveřmi?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Jinak řečeno, pokud Babišova vláda např. trvala na nouzovém stavu a stále více se blížila (po vzoru Německa a Rakouska) k prosazování povinnosti povinného očkování proti Covidu 19, nová vláda jde jiným směrem.

Je pravda, že čísla pandemie poněkud polevují a nemocnice v Česku se dostávají z covidového sevření. Ale že by to bylo definitivní vítězství nad pandemií, tak to zdaleka nevypadá.

Zdá se, že česká pravice pokračuje v politice velkého prostřeného stolu na Karlově mostě, který poctili svou účastí čelní koryfejové české pravice, Němcová a Pospíšil. Také tehdy se ukázalo, že jásot nad tímto přechodným vítězstvím nad první vlnou pandemie byl poněkud předčasný.

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí

Fialova vláda chce podpořit dobrovolnost rozhodnutí, zda se občan chce či nechce nechat očkovat. A pokud de facto rozvolňuje některá opatření, těsně před vánočními svátky, bude to znamenat samozřejmě větší příležitost k infikování statisíců českých občanů o Vánocích a po nich. Zejména pak té zhruba třetiny českých občanů, kteří stále nejsou ještě očkování dvěma dávkami vakcín proti Covid 19.

Je mi to líto, nejsem rád nositelem nepříjemných informací, ale tento způsob vedení boje proti pandemii ze strany poněkud popleteného profesora Válka a za účasti celé Fialovy vlády, nemůže dopadnout dobře. Obávám se, že poměrně rychle po Novém roce bude docházet, po přechodném snižování počtu nakažených do konce roku, opět k novými nárůstům počtů nemocných. Je to trapná, ale fatální politická chyb, neboť Fialova vláda zřejmě usiluje o vavříny popularity, když rozvolní a bude vystupovat proti nezbytně tvrdým opatřením, přijatým předchozím kabinetem A. Babiše.

Jinak řečeno, nová vlna pandemie, v pořadí šestá, je již za dveřmi. Co to udělá s politickou pozicí vlády ve veřejném mínění, je mi vcelku jasné. A do toho ještě přijdou opatření ke snížení schodku státního rozpočtu. Ty asi zarmoutí celé sociální a zájmové skupiny občanů, tedy statisíce a miliony lidí...

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…