Jiří Paroubek: Soukupův červený koberec pro Zemana

26.02.2019 14:57

Je smutné, že prezidentovi Zemanovi dává příležitost k ucelenému vyjádření jeho názorů pouze televize TV Barrandov. Tedy s velmi nízkou sledovaností kolem 6 % diváckého koláče. A ještě zbývá dodat, že se jedná o televizi s meziročně klesající návštěvností. Bylo by žádoucí, aby nabídku televizního vystoupení Zemanovi daly úspěšnější a divácky sledovanější soukromé televize, tedy NOVA a Prima anebo veřejnoprávní televize.

Jiří Paroubek: Soukupův červený koberec pro Zemana
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

V pořadu z minulého týdne na TV Barrandov prezident Zeman v podstatě ocenil činnost konferenciéra, generálního ředitele a majitele TV Barrandov Soukupa za jeho přínos české mediální politice. Prý to, když jej kritizují veřejnoprávní média je vlastně to nejlepší doporučení. Dost dobře nechápu, co měl prezident na mysli. Tady přeci nejde o běžné mediální útoky, které na Soukupa jsou, ale o útoky, které mají zcela racionální jádro. Pokud v pořadu 168 hodin byly Českou televizí veřejnosti prezentovány údaje ze Soukupovy účetní závěrky, respektive účetní závěrky jeho firmy, která provozuje TV Barrandov, v níž byly uvedeny závazky ve výši téměř 1,1 mld. Kč, z toho 900 mil. Kč v dlouhodobých závazcích, je to velmi vážná záležitost. Firma provozujíci Soukupovu televizi je podle všeho dlouhodobě ztrátová, což při nízké sledovanosti 6% vlastně ani jinak není možné. Společnost, která ji provozuje, není schopna generovat takové zisky, aby vzniklé závazky (zřejmě ztráty z předchozích let) byla schopna v dohledné době uhradit. Prezident, jako hlavní protagonista politiky otevření se čínským investicím, by měl být velmi znepokojen budoucností čínské investice v Soukupově koncernu. CEFC přes svá prohlášení před dvěma lety, o tom, že ze Soukupových firem odejde, v nich zůstala. Je to, zdá se, ztrátová investice, kterou budou muset Číňané nejspíš pokrýt…

V pátek odpoledne jsem shodou okolností seděl v řecké restauraci v Podolí a své auto jsem měl na přilehlém parkovišti, které je vedle restaurace Soho. Před restaurací Soho byl natažen papalášský červený koberec a na něm byly umístěny hořící svíčky. Jen jsem si říkal, který dobráček tu má oslavu v Soho. A on to byl J. Soukup se svými hosty. Prezidenta by mělo varovat, že na Soukupovu akci chodí jen druhá liga politiků a umělců. Je to tak trochu pro ostudu, zejména pro prezidenta, když jde na oslavu narozenin člověka, který dluží ohromné peníze. Jenž dluží přes miliardu korun.

Pokud si prezident nechce udělat čas například na osobní předávání profesur osobnostem akademického života a udělá si čas na oslavu narozenin budoucího bankrotáře, tak je to opravdu velmi smutné. Měl by se vzpamatovat.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …