Jiří Sochor: Doma vařil, vydělával si, měl zákazníky. A co mu udělala inspekce?

05.02.2015 17:35 | Zprávy

ečete doma dorty pro svoje malé děti, občas vezmete koláčky do práce a šmáknou si na nich i sousedi? A už Vás napadlo je prodávat? No tak na to rychle zapomeňte. Může za to ta zlá EU! Jenže třeba ve Velké Británii to jde úplně snadno. Nepřekvapí, že u nás ne.

Jiří Sochor: Doma vařil, vydělával si, měl zákazníky. A co mu udělala inspekce?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Státní zemědělská a potravinářská inspekce minulou středu oslavila úspěšné uzavření výrobny jídel v ústecké garsonce. Předpokládám, že jako bonus dostane provozovatel i příjemnou pokutu.

Evidentně to nebyla tak špatná kuchyně. Podle SZPI vařil kolem 50 obědů denně. Jedno jídlo za 66 korun, polévka dalších 12. Stát by měl být nadšený, že je někdo schopný postarat se sám o sebe. Není.

Hypernormovaná kuchyně

Uznávám, že vařit teplá jídla v garsonce bez ledničky, je trochu odvážný nápad. Na druhou stranu, kdyby vařil hnusně, tak nemá 50 platících zákazníků denně.

Jenže pravidla, která musí člověk splnit, aby mohl legálně prodávat i jednoduchá a bezpečná jídla typu pečivo, jsou absurdní.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: pravybreh.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Elektro automobily

Že jsou předražené se shodneme. Ale co s tím? To, že to jako politik budete jen říkat je podle mě žalostně málo.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O darmošlapech, kterým to procházelo

9:16 Petr Hampl: O darmošlapech, kterým to procházelo

Denní glosy Petra Hampla.