Státní zemědělská a potravinářská inspekce minulou středu oslavila úspěšné uzavření výrobny jídel v ústecké garsonce. Předpokládám, že jako bonus dostane provozovatel i příjemnou pokutu.
Evidentně to nebyla tak špatná kuchyně. Podle SZPI vařil kolem 50 obědů denně. Jedno jídlo za 66 korun, polévka dalších 12. Stát by měl být nadšený, že je někdo schopný postarat se sám o sebe. Není.
Hypernormovaná kuchyně
Uznávám, že vařit teplá jídla v garsonce bez ledničky, je trochu odvážný nápad. Na druhou stranu, kdyby vařil hnusně, tak nemá 50 platících zákazníků denně.
Jenže pravidla, která musí člověk splnit, aby mohl legálně prodávat i jednoduchá a bezpečná jídla typu pečivo, jsou absurdní.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: pravybreh.cz