Jiří Vyvadil: 101 většina nemá na vybranou. Musí podpořit Bohuslava Sobotku

25.07.2013 9:00

Bože, co jen hloupých a účelových říkání tady bylo… Snad největší pitomost prováděla 101 koalice, když volala ČSSD k tomu, aby se zřekla své kritiky vůči ní a zapojila se do boje za parlamentní demokracii proti Zemanovi.

Jiří Vyvadil: 101 většina nemá na vybranou. Musí podpořit Bohuslava Sobotku
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

A ti hlupáčci dělali, že by jako ČSSD mohla najednou říci: Vlastně to bylo O.K, církevní restituce bez minimální podpory veřejnosti a minimální legitimity, a na 30 let – výborné, hospodářský a sociální propad – výborné…A my ČSSD musíme bojovat za to, aby se premiérkou stala trvale hysterická představitelka ODS Němcová. Slyšel někdo větší hloupost ?

Tvrdím, že Zeman ani neohýbá, ani neporušuje, jen využívá a natvrdo…Není samozřejmě neomezitelný. Je omezitelný, ale ne tak jak si představuje 101.

Plačtivé argumentace např. Kalouska coby  nejpřednějšího bojovníka za parlamentní demokracii jsou směšné. Jde mu jen o to, aby si ještě dodělal to, co dodělat nestačil. Hysterické podupávání nožičkou Miroslavy Němcové je úplně mimo a ona mi připomíná stejně hysterickou Radičovou na Slovensku, s tím rozdílem, že Radičová byla vzdělaná a přece jenom měla přesah.

Rozvrat vztahů po pádu Nečasovy vlády vůbec není jednorozměrný : ale na prvním místě stále zůstává základní princip, že v této situaci se zkrátka a dobře bývalá Nečasova vláda prostě vrátit nemůže. A teď jde o to, zda si tento fakt 101 uvědomí.

V politice platí vlny. Bude – li cítit u ní sebereflexe, už ve volbách sice nezvítězí, ale také nepropadne.

Souhlasím plně s tím, že 101 nechce podpořit Rusnokovu vládu. A proč by také měla. Je to v podstatě téměř jednolitě vláda sloužící pro prosazení zájmů strany, která nemá ani jednoho poslance v PS  strany SPOZ.

Boj  101 za parlamentní demokracii je  však neskutečně plochý a jde  jí jen o návrat k moci. A 101 nechápe, že to prostě teď nejde. Ne možná početně, ale lidsky a politicky.

Pokud 101 chce bojovat o parlamentní demokracii, a nejde jen o naprosto prázdné a účelové tlachání, musí svou aktivitu obrátit zcela jinak - podpořit sice svého přirozeného oponenta, ale zároveň i ten subjekt, jeho zničení není v zájmu České republiky – ČSSD.

Zeman by byl poražen, kdyby ČSSD, vůči, které nyní soustřeďuje veškerou svou agresi mu slovy jejího  předsedy Bohuslava Sobotky mohla říci: Mám zde pro podporu či toleranci cca 120 podpisů poslanců.

Nehysterčím z vývoje…Nějak bylo, nějak bude…

A rozhodně se veškerá má pozornost nesoustřeďuje tak jako u mnohých, jak Zemana eliminovat.

Prezident nemá být ořezávátko.

Ale když pravicová 101 chce posílit Poslaneckou sněmovnu, neznamená to, že bude posilovat její předsedkyni, která si plate pojmy, ale že podpoří ten subjekt, na kterého se síla agrese prezidenta nejvíce soustřeďuje : ČSSD.

Zeman by byl  na hlavu poražen, kdyby musel jmenovat Bohuslava Sobotku.

Tak uvidíme, jestli to alespoň někomu doklaplo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…