Jiří Vyvadil: Buď štastna, Republiko II.

02.01.2018 11:17

Když jsem před půl rokem uprostřed absurdní klauniády, kdy Bohuslav Sobotka chvíli podával demisi celé vlády a potom ji zase bral zpět přeměnil facebookovou skupinu: S Kalouskem a Sobotkou se nemluví na skupinu „Babiš premiérem, Zeman prezidentem“ rozumělo se samo sebou, že trendy vývoje v naší zemi směřují k tomu, aby oba tito pánové zaujali ony nejvyšší ústavní funkce v zemi. Dnes tato skupina získává až 100 členů týdně a přesáhli jsme počet 10 000.

Jiří Vyvadil: Buď štastna, Republiko II.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Těch důvodů je povícero, ale jeden je rozhodující. Proti oběma z nich politický havlismus dnem i nocí se stále hrubšími a nevybíravými komenty útočí, že platí, že naši liberálové – pravdoláskaři –havlisté nic jiného než program Anti - Zeman a Anti – Babiš ani neumí.

Ale nejen to. Ty údajné osvícené hlavy nepochopily, že ten agresivní a vlastně už nudný jednostranný proud nadávek, výpadů vedl k triumfálnímu vítězství Miloše Zemana nad Karlem Schwarzenbergem v minulých prezidentských volbách, stejně jako k triumfálnímu vítězství Andreje Babiše v říjnových volbách do Sněmovny.

A protože myšlenkově propojené servery Echo 24, Forum 24, Respekt, Reflex, Aktuálně.cz, Info.cz, stejně jako údajně neutrální Česká televize v tom antizemanovském a antibabišovském boji dál se vzrůstající vulgaritou pokračují, nemůže být pochyb o tom, jak věci v zemi dopadnou.

Že Babiš bude premiérem bez ohledu na to, zda bude vydán či nebude, zda vytvoří koalici či nevytvoří, je snad každému jasné. Stejně tak je snad jasné, že nikdo z těch antizemanovských klaunů – kandidátů na prezidenta zvítězit nemůže. Čím více se stupňuje antizemanovská kampaň, tím více to má Miloš Zeman jisté.

Pro Česko je to velmi dobrá informace. Evropa ztrácí na síle krok za krokem. Migrace minulá i budoucí, legální i nelegální ji požene do kolen, roste síla středoevropských zemí, kdy se k V4 s velkým porozuměním připojuje Rakousko. Roste napětí i uvnitř eurozóny a je jen otázkou, jak dopadne Itálie s mohutným zadlužením, nezaměstnaností a trvalou ztrátou ekonomické dynamiky. Roste rovněž spor, zda pokračovat či nepokračovat v sankcích proti Rusku ohledně údajných ruských chyb na Ukrajině. Sociální demokraté v SRN jsou stále důrazněji proti a jejich ministr zahraničí volá po spolupráci s Ruskem na místo spolupráce s Trumpem. Zvítězí –li v Itálii osobní přítel Vlasimíra Putina bývalý expremiér Berlusconni, budou věci ještě zajímavější.

A právě v takové situaci je zapotřebí, aby Česko pokračovalo nejen v robustním růstu a růstu životní úrovně, ale mělo v čele i prezidenta a předsedu vlády, kteří odvážně a nezávisle budou na jedné straně umět jednat se všemi (a role si mohou i rozdělit) a hledat ta nejlepší řešení pro tuto krásnou zemi.

Výzkumy Medianu uveřejněné na sklonku minulého roku ukazují, že stoupá pozitivní ladění lidí ohledně budoucnosti. Ruku na srdce, jsme na tom z hlediska perspektiv nejlépe ze všech zemí středoevropského regiónu. Nejde jen o ten rychlý ekonomický růst, na rozdíl od jinak proti nám přebohatého Rakouska nejsme zatíženi 10 % existencí často nenávistně naladěnými muslimy a přes hrátky našich pravdoláskařů, země není až tak krvavě rozdělena jako v Polsku.

Nejsme nenávistní a například na rozdíl od Poláků můžeme v pohodě komunikovat s Brity, Rusy, Francouzi či Němci. Jsme zemí, která může být mostem spolupráce i hledání cest z krize, do které se Evropa dostala.

Naplňme myšlenku T.G.Masaryka i Edvarda Beneše, být mostem mezi Západem i Východem, buďme ekonomickým tigrem a zároveň nepřipusťme, abychom se nechali rozvrátit masami migrantů.

Otevřeně řečeno: Můžeme být jednou z nejšťastnějších zemí Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…