Jiří Vyvadil: Finlandizace Ukrajiny je zákonitá, Bohuslave Sobotko.

12.12.2014 9:00

Chápu, že Bohuslav Sobotka cíleně nastoupil taktiku havlisty. Nepochybně tím odpudí mnoho bývalých voličů ČSSD, kteří se rozhodně nikdy se s tímto pojetím politiky od roku 1989 neztotožňovali, ale možná získá naopak část voličů, pro které je už politika TOP 09 příliš brutální a o které je více než jasné, že v této zemi už nikdy vládnout nebude. Konec konců, co jiného Sobotka vedle silného Babiše může nabídnout ? Nic.

Jiří Vyvadil: Finlandizace Ukrajiny je zákonitá, Bohuslave Sobotko.
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Buď Bohuslav Sobotka nerozumí významu vět, což je nejpravděpodobnější, a nebo je překrucuje.

S myšlenkou finlandizace Ukrajiny přišel již někdy v únoru zřejmě nejvýznamnější státní tajemník v historii USA Henry Kissinger, tedy jeden z těch silných mužů, kteří prosadili dialog mezi USA na jedné straně a Ruskem s Čínou na straně druhé. Zasloužil se významnou měrou o zklidnění světa.

Pojem finlandizace neřeší otázku, co by měla dělat Ukrajina. To ani nemá smysl, protože nepříčetné vedení kyjevské moci, zejména duo Porošenko – Jaceňuk, ještě po mnoho let bude dělat kroky, které hlouběji a hlouběji budou ponořovat Ukrajinu do úplné ekonomické, sociální a bezpečnostní krize, spojenou s bankrotem, trvalou občanskou válkou a nanejvýš pravděpodobným rozpadem tohoto umělého útvaru...

A právě v té poslední větě je skryt i smysl a důvod potřeby neutralizace Ukrajiny.

Je úplně jedno, co chce, či bude chtít Ukrajina. Rozvrácená země může chtít cokoliv. A může si k tomu pořádat jedno referendum za druhým.

Podstatné je něco zcela jiného, jak na to zareagují ti, kteří o tom budou rozhodovat, tj. členské státy NATO, členské státy EU.

Doba, kdy by se o tom mohlo začít reálně jednat je nejdříve tak za 5 let.

V té době již určitě bude Ukrajina zcela rozvrácena. Ale ne, milánkové, díky Rusku, ale díky destruktivním silám, které jsou trvale v ukrajinské společnosti přítomny. Téměř s jistotou vypuknou další jeden, či dva majdany, tvořící směs tisíců zoufalých a tisíců frustrovaných lidí, kteří  se budou snažit svrhnout to, co je dnes v Kyjevě  u moci. Na 100%, jak to odpovídá pravidelnému průběhu procesů na Ukrajině, bude Jaceňuk  s Porošenkem svržen. A na 80%, jak to rovněž odpovídá tradici, minimálně jeden z nich bude pod jakoukoliv záminkou souzen a půjde na několik let do vězení.

A navíc : Jestliže sanace Řecka stála stovky  miliard eur, sanace Ukrajiny by potřebovala tisíce miliard eur. Lidé by  zubama vynesli ze Strakovy akademie každého předsedu české vlády, který by na to kývl.

Ale i v Evropě ti, kteří dnes hrají na agresivní protiruskou a nedomyšlenou proukrajinskou notu nebudou u moci. Merkelovou porazí vlastní Němci, zleva rostoucí tvrdě levicová die Linke a zprava rostoucí tvrdě protimerkelovská Alternativa pro Německo. Ve  Francii je to ještě jasnější, ať zvítězí Marine le Pen či Sarkozy (s Hollandem žádný rozumný člověk nepočítá) nastane zcela razantní odmítnutí současné protiruské politiky EU. A k tomu si připojme Maďarsko, stále více váhající Itálii, Řecko, Slovensko apod. A výsledek je jasný.

Jen psychopat by mohl souhlasit s přijetím tohoto neživotaschopného útvaru do EU a NATO.

Tím, Bohuslave Sobotko, mínil nejprve Henry Kissinger, potom ještě mnozí další např. Helmut Schmidt a celá německá politická elita a naposledy  i Miloš Zeman finlandizaci Ukrajiny.

Finlandizace objektivně nastane a ani Ty, ani žádný jiný havlista ji fakt nezastaví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …