Jiří Vyvadil: Krach jednání o německé vládě je šancí pro jinou Evropu

20.11.2017 15:53

Již 8. 2. 2015 jsem v rozhovoru pro Parlamentní listy vyslovil názor, který jsem pak mnohokráte následně opakoval, že ti ze západních politiků, kteří vyprovokovali konflikt s Ruskem prostřednictvím kyjevského majdanu, který byl základem ozbrojeného puče na svržení prezidenta Janukoviče musí odejít a jmenoval jsem kromě Obamy zejména kancléřku Merkelovou či Camerona. Cameron tam není, Obama tam není a je zapotřebí, aby odešla i Merkelová.

Jiří Vyvadil: Krach jednání o německé vládě je šancí pro jinou Evropu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Následně v létě vypukla mohutná migrační krize, kterou právě ona nešťastná žena odstartovala, když bez konzultace s ostatními evropskými státy vyzvala Syřany aby se vrhli na Evropu. A do pochodu se daly statisíce a vlastně milióny.

Dnes zejména migrační krize vyvolala situaci, kdy nedošlo k dohodě o vládě mezi CDU –CSU –FDP a Zelenými, jak dál postupovat ohledně spojování rodin příbuzných v zemi původu a migranty v Německu. FDP prohlásila, že plán na vytvoření kolice zv. Jamajka ztroskotal.

Dopadlo to skvěle.  Německo se otřáslo v postavení vůdčí země Evropské unie.

Český národ na tuto zprávu tři roky čekal.

Potřebujeme jinou Evropu, zbavenou nesmyslnou koncentrací moci v Bruselu, Evropu svobodných národů, které omezí spolupráci a pravomoci jen na to skutečně nezbytné.¨

Už žádná drastická integrace, už žádné centralizační fantasmagorie, které spolu připravovali Macron s Merkelovou.

V Evropě potřebujeme znovu dýchat, omezit monopol moci Bruselu a odstranit všechny centrální pravomoce, které jsou nezbytné.

V České republice nepochybně byli zvoleni politici, kteří tímto směrem chtějí jít, nebo alespoň ve své většině.

Je to velká naděje pro evropské národy, je to naděje na obrat v politice vítání migrantů, je to obrat v politice útoků na Rusko.

Muselo to přijít.

Jiří Vyvadil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…