Jiří Vyvadil: Někteří z nás byli označováni za extremisty

13.08.2014 17:55

Vážený pane předsedo vlády, Obracím se Vás jménem hnutí Přátel Ruska v České republice, které k dnešnímu dni čítá přes 6 500 stoupenců a je tak zřejmě nejpočetnějším a navíc nejznámějším svého druhu.

Jiří Vyvadil: Někteří z nás byli označováni za extremisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Není pro nás nic horšího než, že vývoj na Ukrajině probíhá přesně v těch hrůzných intencích, i kterých jsme hovořili již na přelomu roku 2013 – 2014. Od té doby naši stoupenci s rozhořčením sledují jak násilný Majdan v Kyjevě, spojený s destrukcí a státním převratem, mohutně podporovaný EU,NATO a USA  se rozlévá zemí.

Někteří z nás byli označováni za extremisty. Nuže naše pohledy ve své pravdivosti a krutosti byly zcela přesné. Je v rozporu se zásadami humanity a slušnosti, že s podporou Západu ukrajinské vojenské, ale spíše žoldnéřské vojenské skupiny vyvražďují civilní obyvatelstvo, srovnávají se zemí školy, nemocnice, sociální zařízení.

Brutalita banderovského vidění i genocidního jednání se s vítězným pokřikem Sláva Ukrajině šíří po této zemi. Bez Majdanu by nebyla občanská válka, bez Majdanu by se Ukrajina s podporou a pomocí západu nepřeměňovala v novodobý fašistický stát ukrajinské provenience.

Jste sociálním demokratem a tak bych Vám chtěl napomoci hledat v této obtížné situaci vodítko, jak dál.

Neopírejte se samozřejmě o socialisty a sociální demokraty v roce 1914, neboť tito krátkozrace a sebevražedně nadšeně vítali válku. Nehledejte inspiraci ani u současných předních představitelů tohoto hnutí. Zejména v Německu jejich představitelé typu předsedy SPD a vicekancléře, absolutně nemají rozhled svých velkých předchůdců, a proto také živoří na pokraji slušnosti se svými preferencemi

Vemte si příklad z Helmuta Schmidta, vynikajícího kancléře SRN za Vaši spřátelenou SPD, člověka neskutečně vzdělaného, noblesního s nepřekonatelným charismatem, který pospal dnešní dobu jako dobu náměsíčních pomalu směřujících ke světové válce a který koncept Východního partnerství označil za naprostou pitomost. Vemte si příklad z Gerharda Schrödera. V době kdy náš Havel úslužně podpisoval podporu válce Iráku, jasně prohlásil, že je to vše lež. A měl pravdu on a ne Bush. Byla to totální lež a dnes vidíme jak navíc tragicky nesmyslná.

Od počátku Majdanu bylo jasné, že zákeřná mobilizace Západu proti Janukovyčovi, opakuje gruzínský scénář, počínaje načasováním – zahájení olympijských her, kdy svět má slavit mít a sport, a stejně tak i logicky musí dopadnout. Šlo o potřebu oslabení Ruska, které krátce předtím ponížilo Obamu a jehož prezident Putin se stal v anglosaských médiích mužem roku. Samozřejmě, že tak jako nesmyslná gruzínská válka připravila Gruzii o ¼ území, ani teď to nemohlo dopadnout jinak.

Není chybou Ruska, že Bláznivý Saakaskhvilli stíhaný dnes ve své zemi zahájil válku předem odsouzenou k porážce a územním ztrátám a není chybou Ruska, že stejně tak dopadlo vyznění a rozvinutí Majdanu.

Krym a právem zůstane ruským. A svět se bude muset nauučit tomu, že Rusko se vrátilo zčásti, byť ne úplně k postavení světové velmoci. 

Vše, co nyní následuje je směsicí neskutečných absurdností: Ukrajinská moc s podporou Západu prakticky plení své území, sune se k nezadržitelnému rozvratu ekonomickému, národnímu, ale i územnímu A západ chce zabránit mohutné humanistické pomoci Ruska.

Rusko nevyvolalo převrat v Kyjevě, to Kyjev a Západ zcela ignoroval, že Východ Ukrajiny vždy vidí a bude vidět v Kyjevě protivníka, a dnes v celém Západě nepřítele, kterému logicky nikdy neodpustí.

Chováme se jako fašisti, pane premiére. Necháváme vyhlazovat část evropské země a zakazujeme, aby přišla pomoc.

Nevím, s jakými ideály jste vstupoval do politiky. Zdá se mi, že se žádnými.

To co se děje na Ukrajině nemůže žádný člověk tolerovat a je- li nadán postavením předsedy vlády středně velké země EU, musí najít sílu se proti tomu postavit.

Obáváme se, že si ani neuvědomujete, že temito procesy, se evropské struktury doslova hroutí. Nevzali jste si poučení z minulých voleb do EP a takový válečný jestřáb Rassmusen – generální tajemník NATO, v zemi, kde kdysi býval premiérem, zcela ignoruje fakt, že ve volbách do EP v Dánsku, jeho zemi byly na hlavu poraženy stávající strany, včetně té jeho.

Necítíte, že se smyčka svírá?

Akcie klesají,

Nervozita na trzích stoupá,

Lidé se poprvé po 25 letech, i díky Vám a Vaší vládě cítí ohroženi možnou vojenskou konfrontací..

Ukrajina stále více vydírá a natahuje ruku,

Lidé se poprvé po 25 letech, i díky Vám a Vaší vládě cítí ohroženi možnou vojenskou konfrontací..

Začínají mít obavu z války.

A Vy všichni mlčením, jako říká Helmut Schmidt jako náměsíční a dokonce snad s pocitem dobře vykonaného díla prohlubujete zkázu.

Za krátko, pane předsedo vlády, Vám lidé budou dávat odpočet.

Bude- li ovšem ještě Evropa existovat.

Nepřeji ani Vám, ani lidem této země, abyste nebyl shledán tím, kdo v rozhodném okamžiku selhal.

S pozdravem

 

                                                                                                       JUDr. Jiří Vyvadil, yakladatel 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…