Jiří Vyvadil: Obamo, ty jsi hlupáček. V zájmu míru a klidu ve světě musí být současný Kyjev poražen

12.06.2015 19:17

Nepokládám americké politiky za svéprávné… Proto narušili mé jistoty, že z ničeho nic pochopili, že jednotka Azov, která má na svědomí tolik obětí na životech na východě Ukrajiny je vedena duchem vyhroceného nacionalismu a specifického ukrajinského fašismu vyznačujícího se obdivem k bestiálnímu Štěpanu Banderovi. A nejen, že pochopili, ale naprosto silně ve Sněmovně reprezentantů odsouhlasili navržený dodatek dvou zákonodárců této jednotce zbraně neposkytovat.

Jiří Vyvadil: Obamo, ty jsi hlupáček. V zájmu míru a klidu ve světě musí být současný Kyjev poražen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Fakt jsem to nečekal.

Když poslouchám Obamu, jak pokládá Putina za desperáta, ačkoliv ten na rozdíl od něho má ve své zemi 90 ti % podporu a když poslouchám i jiné jeho nesmysly, že Rusko je v naprosté izolaci a každý ví, že  tandem Rusko, Čína se provázalo tak jako nikdy v minulosti, ale že dokonce i indičtí vojáci pochodovali na Rudém náměstí, tak si říkám jediné:

Obamo, ty jsi hlupáček.

Jistou naději ovšem přece jenom mám.

USA svým odporem k Rusku docílili jediného: Ještě před majdanem bylo Rusko významné a bylo regionální velmocí, dnes mediálně politicky a strategicky pro svět je supervelmocí, která svou odvahou a schopností kondenzovat kolem sebe protiváhu USA i přes své možná poněkud slabší ekonomické postavení je brána v očích nezápadní veřejnosti jako strategický vůdce odporu vůči arogantní moci USA a Západu jako takového.

Vždy vše zlé je k něčemu dobré :

USA, ale i Západ, a z EU zejména Německo a Polsko zorganizovali majdan a tedy puč, který měl učinit z Ukrajiny až fanatického odpůrce Ruska.  To se nepochybně podařilo.

Ovšem za jakou cenu?

Ukrajina je zhroucený státem, opřeným o fašistickou ideologii, která se sune dál a dál do propasti…

Bude nesporně hůř a hůř.

Blázni v Kyjevě povykují a situace se bude zhoršovat.

Dá se očekávat, že Američané se budou cukat, stejně jako EU.

Přesto vývoji nezabrání.

Západ musí prohrát, aby se v budoucnu podobného hazardu vyvaroval.

Před čtvrt stoletím jsme chtěli být připojeni k západnímu světu, ne, že ne.

Ale to byl zcela jiný svět.

Všichni politici oné doby od Kissingera, přes Schmidta a dalším chtěli svět vyvážený, respektující určité danosti, mimo jiné význam Ruska coby jednoho z klíčových hráčů světa.

Potom přišli hlupáci, počínaje Obamou, přes Merkelovou po všechny polské politiky, kteří dospěli k názoru, že je třeba Rusko zadusit.

Nezadusili a nikdy Rusko nemělo po roce 1989 tak skvělé strategické postavení z hlediska celosvětově geopolitického jako dnes.

Dříve či později si i ti Američané toto uvědomí. A jak je jejich zvykem, bude to náhlé a rychlé.

A zcela zjevně to nastane až vypukne nový majdan a Ukrajinci věrni své tradici i koníčku násilných převratů odstraní Porošenka a Jaceňuka.

Už se těším, jak náš Zaorálek obrátí ze dne na den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Keller: Pevnost jako řešeto

11:34 Jan Keller: Pevnost jako řešeto

Evropa je připravena posilovat svoji vojenskou přítomnost na východní hranici, aby zabránila možné r…