Jiří Vyvadil: Pane Babiši, udělejte něco s Palatou, Procházkovou a dalšími… Takhle to dál nejde

27.07.2015 14:17

Zatímco mnozí politici i novináři útočí na Andreje Babiše coby majitele nejčtenějších deníků Dnes či Lidových novin, že noviny píší, jak on chce, měli bychom naopak vytýkat Andreji Babišovi, že zejména v oblasti zahraničně-politické jeho novináři Palata, Procházková či Marjanovič šíří už pomalu dva roky nepravdy, negativně ovlivňují atmosféru v zemi a zabraňují lidem, aby se připravily i na vážné varianty, které zákonitě nastanou, ale které od počátku zesměšňovali či ostrakizovali.

Jiří Vyvadil: Pane Babiši, udělejte něco s Palatou, Procházkovou a dalšími… Takhle to dál nejde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Naprosto klasickým příkladem je mediální pokrytí geopolitického střetu mezi Západem a Ruskem, který – a to je dnes již neoddiskutovatelné - pomáhal Západ spoluorganizovat podporou násilného převratu, jeho hlavní represivní složkou byli ozbrojení členové Pravého sektoru a který uvolnit do té doby úspěšně potlačované tradice krutého ukrajinskéhofašismu spojovaného s banderovci.

Od počátku každý průměrně myslící člověk chápal, že to nemůže dopadnout jinak než občanskou válkou, protože Ukrajina není ani historicky, ani mentálně ani jazykově jednotnou zemí a platí, nebo alespoň platilo, že jediná rozumná cesta je kooperovat jak s EU, tak s Ruskem. Nestalo se. Západ si po pádu Janukoviče zavýskal radostí a naprosto idiotsky byl přesvědčen, že Ukrajina jako celek spěchá do jeho náruče. No opak byl pravdou. Krev z majdanu, mimochodem s velkou pravděpodobností způsobená stejnými zbraněmi a náboji výstřely majdanovskými bojovníky obsazeného hotelu Ukrajina logicky musela rozpoutat občanskou válku a rozpoutala. Téměř manifestační příklon k brutálním a sadistickým metodám Stefana Bandery u jádra majdanistů, logicky musel vzápětí vyvolat odpor na východě země, která zcela oprávněně vidí v Kyjevě hnízdo fašistů.

Nejde o to, že všichni novináři u nás, tak jako na celém západním světě propadli opětovně šílenství opěvování majdanu. Jde zpravidla o tytéž novináře, kteří pár let předtím tleskali arabskému jaru, které logicky uvolnilo do té doby potlačované síly islamistů a převrátilo sever Afriky.

Přitom tito novináři snad ani nemyslí. Česko žije momentálně docela v pohodě, ale vstup do eurozóny zásadně odmítá 80 % respondentů a kdyby bylo dnes konáno referendum o vstupu do EU, zřejmě byl lidé vstup neodsouhlasili. A to jsme velmi homogenní zemí, o nějakém masovém příklonu k Rusku jistě nemůže být řeč. A přesto má EU u nás tak vážné trhliny v důvěře.

Nevolám po tom, aby někdo přímo nakazoval, co mají novináři psát. Ale problém je  v tom, že ve Vašich denících, pane Babiši, trvale ignorují realitu a zamlčují fakta a předkládají čtenářům vylhaný svět, který nenastane.

Ukrajina je přece snad ze všech myslitelných kandidátských zemí, snad nejméně vhodná pro sblížení s Evropou. I když, pokud bych chtěl žertovat a pokud bychom chtěli  EU okamžitě rozložit a to je čím dál tím více lákavější myšlenka, tak ji do EU přijměme a rovnou do eurozóny. Pak se EU  do roka rozpadne.   

Vaši novináři ignorují fašistické hodnoty, které vyznává drtivá část Ukrajiny.

Vaši novináři ignorují až chorobné označování umělců typu Gerarda Depardieu za ohrožení národní bezpečnosti.

Vaši novináři ignorují, že jsou přijímány zákony s tresty do 12 let za použití slova Rusko.

Vaši novináři ignorují, že země se postupně ujímají jednotlivé samozvané ozbrojené skupiny, které právě majdan kdysi vyvolal v život.

A konečně Vaši novináři zcela ignorují, že proces územního rozpadu Ukrajiny nejen na východe, ale i v oblasti bývalé a s námi spjaté Podkarpatské Rusy, stejně však i v Haliči půjde nezadržitelně dál.

Nebezpečí z chování Palaty, Procházkové , ale i např. Marjanoviče spočívá v tom, že bez toho, aby – jak správně konstatuje prof. Robejšek - nesli jakoukoliv odpovědnost za svá slova a bez ohledu na to, že zákonitě musí dojít k totálnímu rozvratu Ukrajiny po stránce ekonomické a hlavně morální,  už dva roky útočí na každého, kdo se pokouší vnést racionálnější pohled, ale hlavně uvádí v omyl celý náš národ, který náhle bude překvapen, až by např. Petr Porošenko visel na kandelábru před prezidentským palácem a vláda bude svržena.

Novináři vašich deníků svá přání a svůj odpor k Rusku přetavili ve výbušnou směs nezodpovědné propagandy, která škodí nám všem.

Říká se, že praxe je nejlepším kritériem teorie. O tom, kudy vývoj na Ukrajině půjde, hovoří mnozí od prvních dnů majdanu, kdy byla zapalována auta a policisté. Stejně jako Václav Klaus, tak i  ihned se ustavivší členové Přátel Ruska v České republice přesně odhadovali vývoj, jak nastane. A dnes vidíme, že téměř do detailu bohužel i nastal. 

Lhát se, pane Babiši nemá. A lhát by neměli ani novináři.

Prosím, dohlédněte na to.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…